Zukorlić zbog poziva Vučiću izazvao gnev Bošnjačkih patriotskih medija (video-foto)

Novi Pazar – Nakon gostovanja na televiziji Pink muftija Sandžački Muamer Zukorlić je zbog otvorenog poziva Vučiću da u ime svih Bošnjaka da dođe u Srebrenicu razljutio sve patriotske bošnjačke medije na internetu.

Stranica “Bošnjaci” koja na socijalnoj mreži facebook ima preko 110.000 pratilaca zapitala je Sandžačkog muftiju koji to bošnjaci veruju Vučiću osim njega.

“KOJI TO BOŠNJACI VJERUJU VUČIĆU, OSIM MUFTIJE? Da li se Bosnjaci slazu sa ovom dobrodoslicom u ime njih ?
Ubrzo nakon ovog posta i video klipa usledili su i komentari pratioca ovih stranica a većina njih govori “Zukorliću ne u moje ime” a bilo je i komentara da ni sam Zukorlić posle ovakvih izjava “nije dobrodošao u Srebrenicu”.

ne umoje ime
Sa facebook stranice “Naš haber” poručuju Zukorliću da “uz dužno poštovanje, mislim da nisi u pravu on nije dobrodošao ni u Pazar a posebno u Srebrenicu. Nema tog interesa ni sitne ovodunjalučke koristi koje ga mogu amnestirati od onog sta je govorio a posebno ne odonoga šta je radio. Pa vas ljubazno molim da birate riječi kad govorite o genocidu ili bar da pričajte u svoje,a ne u naše ime”.

Ono što je razljutilo Bošnjake širom sveta od Sandžačkog muftije verovatno je promena retorike prema vlastima u Beogradu a posebno prema njegovom odnosu prema Vučiću.

KOJI TO BOŠNJACI VJERUJU VUČIĆU, OSIM MUFTIJE?Da li se Bosnjaci slazu sa ovom dobrodoslicom u ime njih ?

Posted by BOŠNJACI on Friday, June 19, 2015

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO