ZUKORLIĆEV PRIJATELJ MEDOJEVIĆ SVE KOJI GLASAJU ZA MILA NAZVAO POTURICAMA! Reagovali su svi osim SPP-a! FOTO VIDEO

Podgorica – Rožaje – Novi Pazar – Medojević je, u bezuspješnoj želji da diskredituje lidera Mila Đukanovića, uvrijedio na Tviteru pripadnike islamske vjeroispovjesti.

Medojević koji je Zukorlićev prijatelj i saradnik je naime na Tviteru napisao da “glasati za Đukanovića je potpuno isto kao poturčiti se”. Iz DPS-, SD-a i BS-a osuđuju Medojevićev potez.

Glasati za Đukanovića je potpuno isto kao poturčiti se – napisao je DF-ov, Nebojša Medojević na Tviter nalogu, objavile su skoro Dnevne novine.

Medojević je među onima koji podržavaju i aktivno je prikupljao potpise za Mladena Bojanića, kandidata za predsjednika. Iz Medojeviću znanih razloga, uvredu upućenu pripadnicima islamske vjeroispovjesti i onima koji podržavaju politiku DPS-a, ubrzo je uklonio.

Skandalozno, riječ je kojom stav Medojevića iznijet na društvenim mrežama opisuju u poslanici DPS-a.

Tako komentarisati može samo neko ko ne želi dobro ni svojoj državi ni svojim građanima. Sa druge strane je razotkrio jednu pravu politiku koju predstavlja njegov, Mandićev, Bečićev, i Abazovićev kandidat i sigurno tu prevaru koju pokušavaju da podmetu građanima CG u ruhu predsjedničkog kandidata, građani će otkriti i prepoznati na izborima – kazao je Halil Duković.

A stranačko-nestranački kadidat za predsjednika, dijela samozvane građanske opozicije i DF-a Mladen Bojanića, oglušio se o pozive i poruke naše redekacije. Tako smo i pored više pokušaja da stupimo u kontakt sa Bojanićem, ostali uskraćeni za odgovor na pitanje:

Kako komentarišete pisanja Nebojše Medojevića na Tviteru, koji je jedan od Vaših podržavalaca i aktivni sudionik u prikupljanju potpisa za Vašu kandidaturu, u kojima vrijeđa pripadnike islamske vjeroispovijesti i navodi da je “Glasati za Đukanovića potpuno isto kao i poturčiti se?”

Za Bošnjačku stranku postoji samo jedan, pravi predsjednički kandidat, a to je Milo Đukanović. Ovakva sramna pisanja DF-ovog Nebojše Medojevića, kažu u toj stranci to i potvrđuju.

Ova izjava samo potvrđuje, bar nama Bošnjacima, da smo napravili dobar izbor, da smo izabrali najboljeg kandidata i da se nadamo da ćemo u prvom krugu završiti predsjedničke izbore – poručio je Nedžad Drešević iz BS-a.

I u SD-u ponašanje Medojevića karakterišu kao necivilizacijsko, kažu da se radi o nebulozi.

Mislim da gospodin Medojević ni sam ne zna ni šta izjavljuje, ni šta želi da postigne ovim izjavama, očigledno da je potpao pod uticaj njegovih kolega iz DF-a Mandića i Kneževića – istakao je Stefan Šušter.

Sead Šahmnan, portparol Bošnjačke stranke poručuje da takav stav Medojevića govori o ideologiji kojoj on otvoreno pripada dugi niz godina.

O tome kako on doživljava bošnjačko- muslimanski narod najbolje znaju naši sunarodnici. Smatramo da su takvi poklici iza nas a mi želimo da gledamo kroz prozor budućnosti – kazao je on.

Luiđ Škrelja iz DPS-a kaže, da Medojevića već dugo poznaje iz poslaničkih klupa, te da nije iznenađen, onim što je javnost vidjela na njegovom Tviter nalogu, naprotiv.

Izgleda da čovjek nešto drži u sebi krijući, jedan dan to mora da eskalira na način koji prikazuj taj lik u pravom svijetlu. Izjava gospodina Medojevića, ne znam da li da koristim riječ gospodin, u pravom svijetlu pokazuje Medojevića u zadnjih nekoliko godina koliko ga poznajem. Čovjek koji se znoji kada priča, potvrđuje da ima u sebi neku unutrašnju muku, koja kada tada mora da eksplodira u javnost – poručio je Škrelja.

Podsjetimo, Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore, protiv DF-ovog Neojše Medojevića, podiglo je optužnicu zbog stvaranja kriminalne organizacije i zbog pranja novca u kampanji uoči parlamentarnih izbora 2016. godine. Ročiste, po toj optužnici, je zakazano za 18. april.

Ono što je zabrinjavajuće jeste da ovo nije prvi put da se ovakve i slične izjave mogu čuti iz retrogradnog DF-a, ali i dijela tzv. Građanske opozicije samo u malo zavijenijoj formi.Upravo su predsjednički i lokalni izbori prilika da građani izaberu one strukture koje se zalažu za građansku, multietničku, i demokratsku Crnu Goru, a da ovu opoziciju pošalju tamo gdje joj je mjesto, a to je u političku istoriju – poručio je Stefan Šušter.

Izvor: PinkM

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO