Bačevac: Pešteri dati status nacionalnog parka

Narodni poslanik Sandžačke demokratske partije (SDP) Muamer Bačevac zatražio je na sednici narodne skupštine da se Pešterskoj visoravni dodeli status nacionalnog parka.

On je na zasedanju na kome se razmatrao predlog Zakona o nacionalnim parkovima o njemu afirmativno govorio, zalažući se za intenzivniju zaštitu životne sredine.

“Neophodna je intenzivnija zaštitu životne sredine, samim tim i povećanje broja ekoloških inspektora, ne samo u regijama nacionalnih parkova već i na celoj teritoriji Srbije”, rekao Bačevac.

On je sugerisao ministarki Snežani Bogosavljević Bošković da bi bilo opravdano da se pored pet postojećih, status nacionalnog parka dodeli i Pešterskoj visoravni, kao biodiverzitetu, koji zadovoljava sve uslove za to.

Poslanik SDP je ukazao ministarki na ozbiljan problem koji ima 260. poljoprirednih gazdinstava Sjenice, kojima su gazdinstva stavljena u stanje mirovanja, pa im se subvencije za mleko neće isplaćivati naredne tri godine.

On je zamolio ministarku da formira posebnu komisiju koja će ispitati sve navodne mahinacije koje su prethodile ovoj zabrani i da još jednom razmotri ovu odluku koja je pogubna za ova Pešterska gazdinstva.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO