Ubio čoveka zbog šamara sinu

1831

Pred sudom u Beču počeo je proces protiv Mirsada Šaćirovića (54), poreklom iz Srbije, koji se godinama krio pošto je u glavnom gradu Austrije ubio izbacivača Dalibora S. (29) ispred kluba Viva. Gosti ovog lokala su uglavnom mladi sa prostora bivše Jugoslavije gde često nastupaju pevači iz Srbije, Hrvatske i BiH.

On je godinama bio na listi najtraženijih kriminalaca alpske republike i posle šest godina bekstva odlučio je da se preda vlastima Austrije. Šaćirović koji je poreklom iz Novog Pazara, na sudu je priznao da je u noći 19. aprila 2009. godine pucao na pripadnika obezbeđenja na vratima kluba Viva u Beču, koji je preminuo od zadobijenih rana.

Tužilac Iris Brait rekla je na sudu da Šaćirović nije kriminalac, već da je otac četvoro dece, da nema krivični dosije, ali da je i pored toga kriv za ubistvo.

– Išao sam do kluba sa namerom da pucam na njega, zato što je udario moje dete – izjavio je Šaćirović na sudu.

Hladnokrvnom ubistvu prethodilo je izbacivanje Šaćirovićevog sina iz kluba Viva i on je tom prilikom zadobio povredu oka. Kada je njegov otac to saznao, prema rečima njegovog advokata Karla Bernhauzera, u njemu se stvorio bes.

Dve nedelje posle izbacivanja sina iz kluba, Šaćirović je otišao do lokala Viva naoružan pištoljem koji je mesec dana pre toga kupio na crnom tržištu u Beču. Navodno je želeo prvo da priča sa izbacivačem, ali Dalibor S. nije želeo da se upušta u razgovor sa njim.

Snimci nadzornih kamera pokazuju da je potom Šaćirović krenuo oko zgrade, a kada se ponovo pojavio ispred vrata kluba, on je pucao na Dalibora S. i pogodio ga sa pet metaka, od kojih su ga dva pogodila u leđa i probila pluća. Vlasnik kluba, koji se slučajno nalazio pored žrtve pogođen je sa dva metka, ali je preživeo napad. Odmah potom Šaćirović je pobegao.

izvor: vesti-online