Atletičar Amin Ajdinović postavio lični redord u skoku u vis i ostvario normu za EP

Mladi atletičar iz Novog Pazara, Amin Ajdinović, ostvario je značajan uspeh na takmičenju u Izmiru gde je postavio novi lični rekord u skoku u vis, preskočivši visinu od 2.00 metra. Ovaj rezultat omogućio mu je da ispuni normu za Evropsko prvenstvo za mlađe juniore, čime je postao prvi skakač u vis iz Novog Pazara koji je ostvario ovaj uspeh.

Ajdinović trenira pod budnim okom trenera Nermina Vesnića i Zejle Rožajac u Atletskom klubu Novi Pazar, a ovaj rezultat predstavlja veliki napredak za atletiku u ovom gradu. “Ovo je veliki uspeh i dobar znak za novopazarsku atletiku, jer pored disciplina srednjih pruga sada imamo i potencijalnog vrhunskog atletičara u disciplini skoka u vis,” izjavio je Nermin Vesnić”.

Vrhunski trener reprezentacije Srbije i nekadašnja atletska zvezda, Dragutin Topić, izrazio je veliko zadovoljstvo Ajdinovićevim uspehom: “Njegova radost je meni najveća nagrada za ovih 14 dana koliko mu pomažem da ostvari svoj san. Bravo Amine!”

Ajdinovićev uspeh ne samo da predstavlja veliki korak za njegovu karijeru, već i za razvoj atletike u Novom Pazaru.

The post Atletičar Amin Ajdinović postavio lični redord u skoku u vis i ostvario normu za EP appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

The post Atletičar Amin Ajdinović postavio lični redord u skoku u vis i ostvario normu za EP appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO