Bačevac: Od suštinske važnosti izgradnja saobraćajnice Kraljevo – Novi Pazar

Narodni poslanik SDP-a doktor Muamer Bačevac povodom izbora nove Vlade i predsednika Vlade govorio je o investicijama u Novom Pazaru i Sandžaku koje je je prethodna vlada započela i investicijama neophodnih za dalji rast i razvoj Sandžaka.

Bačevac je istakao u svom obraćanju da je u toku istorijski projekat osnivanja Kliničko bolničkog centra u Novom Pazaru.

„Moramo napomenuti da su radovi daleko odmakli i da menadžment u saradnji sa Ministarstvom zdravlja priprema kadrove i očekujem da ćemo u mandatu ove vlade završiti ovaj, za stanovništvo celog Sandžaka, projekat od vanrednog značaja.“

On je naglasio da ga raduje ponovni izbor Zlatibora Lončara za ministra zdravlja koji je bio jako operativan i imao sluha za razvoj Kliničko-bolničkog centra u Novom Pazaru kao i za razvoj medicinske infrastrukture izvan četiri najveća grada.

„Drago mi je da se nastavlja izgradnja puteva u Srbiji i da će se uložiti više od dve milijarde evra – naveo je Bačevac – Nastavak izgradnje Jadranskog koridora je veliki korak ka završetku autoputa koji će preći preko Peštera. Ali za kraj iz kojeg ja dolazim je od suštinske važnosti započinjanje izgradnje brze ceste Kraljevo – Novi Pazar. Bez toga ovaj kraj nema veliku šansu za industrijski razvoj i izjednačavanje razvijenosti sa severnim dijelom zemlje.

„Dobro je što imamo tri ministra iz reda manjinskih naroda, ali građane Novog Pazara mnogo više interesuje kada ćete završiti ovu brzu cestu“, naglasio je Bačevac.

„Dičimo se brzim vozom od Beograda do Novog Sada, ali podsetiću vas da mi nemamo 20 kilometara pruge od Raške do Novog Pazara, a pitanje te pruge i brze ceste je životno pitanje građana ovog kraja,“ rekao je Bačevac.

Bačevac se osvrnuo i na brojna ulaganja u modernizaciju i nove tehnologije. Rekao je da u 21. vijeku nisu dovoljni samo putevi i pruge.

„Mi u Novom Pazaru upravo završavamo izgradnju Smart City Centra sa ciljem da Novi Pazar dobije Naučno tehnološki park. Na taj način bismo osigurali da Novi Pazar i ceo Sandžak ne budu zapostavljeni u tehnološkim inovacijama, koje neki nazivaju četvrtom industrijskom revolucijom.“

Bačevac je pohvalio što će Ministarstvo turizma i omladine i dalje voditi kadrovi SDP-a Rasima Ljajića, koji su se dokazali svojim rezultatima. On je podsetio da je ove godine prvi put broj stranih turista prešao dva miliona i da je Srbija prva u svetu po rastu prihoda od turizma.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO