Bajro Gegić novi predsednik opštine Tutin

Bajro Gegić, odbornik liste “Tutin na prvom mestu” novi je predsednik opštine Tutin odlučili su odbornici Skupštine opštine Tutin. Nova Skupštinska većina koju od danas čine odbornici SDP-a, Grupe građana “Tutin na prvom mestu” koju predvodi Bajro Gegić, Stranke pravde i pomirenja, SNS-a i samostalni poslanik Tarik Leković izabrala je Gegića za novog prvog čoveka opštine. Za njega je glasalo pet odbornika sa njegove liste, 10 odbornika SPP-a (podeljenih u dve frakcije), dva odbornika Sandžačke demokratske partije, jedan Srpske napredne stranke i doskorašnji član Stranke demokratske akcije Sandžaka.

Odbornici SDA nisu se pojavili na današnjem zasedanju.

Na današnjoj sednici izabrani su i članovi Opštinskog veća. Novo Veće čine: Elvedin Hazirović, Adnan Šehović, Almas Hamzagić, Besim Klimenta, Zekrija Dreković, Fahrudin Dudić i Ismet Selmović.

“Ovaj moj izbor nije za čestitanje ako uzmemo u obzir situaciju u kojoj se nalazimo. Meni nije pripala počast već veliki teret i obaveza. Građani Tutina osećaju deo krize  ali pravo stanje ćemo znati kad uđemo tamo. Prvi koraci su nam da utvrdimo stanje i finansijsko i ljudsko jer imamo utisak da u upravi vlada totalni haos, da tamo nema radnika, jer se ne radi govoto ništa. da je finansijsko stanje katastrofalno. Najpre ćemo snimiti stanje, a onda uraditi pogram stabilizacije i sanacije pre svega finansijskog stanja” – rekao je Gegić i istakao da neće obećavati ništa, sem da će pokušati da zavede red tamo gde vlada godinama, a posebno poslednjih šest meseci, totalni haos.

Predsednica Skupštine opštine Fazila Ferizović Berović  zahvalila se svima što su uprkos svim razlikama uspeli da se dogovore da kako je istakla naprave “veliku promenu”.

” Čestitam odbornicima. Svi ste legitimno izabarni na izborima 2020. godine bez obzira kojoj stranki pripadate. Čestitam građanima Tutina. Predstoji nam ogromna borba jer nam predstoje izbori ali se nadam da će oni proteći u fer i demokratskoj atmosferi” – kazala je Berović.

Ona je poručila radnicima u opštinskoj upravi i lokalnim preduzećima da niko neće dobiti otkaze, da im se neće desiti nikakve loše stvari koje su mogli da čuju prethodnih dana od predstavnika, sada već bivše vlasti.

” Ne treba da brinete, sada ćete moći da radite bez pritiska, bez opstrukcija i bez ucenjivanja. To nije naš način na koji želimo da funkcionišemo. Uvidela sam da ima dosta poštenih i dobrih ljudi i njima poručujem da će imati našu punu podršku. A onima drugima koji su se trudili da unište i rasprodaju i ovo malo zemlje koja pripada svima nama želim da poručim da će njima baviti nadležni organi i da ćemo se boriti da budu na mestu na kojem i zaslužuju” – zaključila je predsednica lokalnom parlamenta.

Dosadašnji predsednik Opštine Tutin Salih Hot podneo je ostavku početkom oktobra, u nadi da će biti uvedena prinudna uprava i raspisani lokalni izbori za 17. decembar, ali državni organi to nisu učinili.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO