Besplatni preventivni pregledi za građane Novog Pazara i Tutina

U više od 160 zdravstvenih ustanova širom zemlje danas se nastavlja akcija besplatnih preventivnih pregleda, koje sprovodi Ministarstvo zdravlja u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o zdravlju.

Svi građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, danas mogu bez zakazivanja i uputa, da izmere krvni pritisak, urade EKG i ultrazvučni pregled abdomena, kao i da provere nivo šećera u krvi i kompletnu krvnu sliku u laboratorijama, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Na ovaj način Ministarstvo zdravlja nastavlja akciju koja je uspešno realizovana pre pandemije koronavirusa, u okviru koje je za više od 20 dana besplatne zdravstvene preglede obavilo blizu pola miliona ljudi.

Akcija preventivnih pregleda naišla je na veliku podršku građana, a značaj iste, pored velikog broja naših građana koji su obavljali preglede, dodatno potvrđuje i podatak da je tom prilikom nekoliko hiljada građana upućeno na dalju dijagnostiku i hitno bolničko zbrinjavanje.

Ministarstvo zdravlja pozvalo je građane da učestvuju u današnjoj akciji, obave preventivne preglede i time pozitivno utiču na svoje zdravlje.

Ustanova Preventivni Pregledi Dom zdravlja Novi Pazar Ultrazvuk abdomena Kardiološki pregled (EKG i art. krvni pritisak) Laboratorija (krvna slika, nivo šećera u krvi) Dom zdravlja Tutin Ultrazvuk abdomena Kardiološki pregled (EKG i art. krvni pritisak) Laboratorija (krvna slika, nivo šećera u krvi) Indeskonline/I.D

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO