Besplatno klizanje u februaru

Deca i omladina Novog Pazara u zimskom periodu par godina unazad uživaju u mnogim sadržajima, a među omiljenima im je klizalište na gradskom trgu. Ovdašnje sportske institucije na čelu sa gradskom ustanovom za sport organizovale su pored besplatnog klizanja za učenike osnovnih škola, humanitarnih udruženja i udruženja koja rade sa decom sa posebnim potrebama i brojne druge sportske aktivnosti.

Leda u Novom Pazaru uglavnom ima tokom dva meseca od kraja decembra do kraja februara pa i duže ako to vremenski uslovi dozvole. Generalni sekretar Sportskog saveza Nermin Zećirović istakao je da je poseta najbolja u decembru i januaru i za vreme raspusta. Drugi deo klizačke sezone u znaku je besplatnih programa za decu mlađeg uzrasta.

“Ustanova za sport i Sportski savez Novog Pazara svake godine početkom meseca februara organizuju besplatno klizanje za učenike osnovnih škola, humanitarnih udruženja i udruženja koja rade sa decom sa posebnim potrebama. Poslali smo mejlove svim školama. Većina škola se odazvala na ovaj naš projekat, radi se o besplatnim ulaznicama za klizanje. Iskoristio bih priliku da pozovem sve ljubitelje klizanja da dođu i omoguće deci nešto besplatno”, kazao je za RTV Novi Pazar generalni sekretar Sportskog saveza Nermin Zećirović.

Osim besplatnog klizanja, Zećirović je podsetio da grad Novi Pazar kroz svoje sportske institucije godinama realizuje potpuno besplatne sportske programe za decu. Osim klizanja tokom godine se priređuju besplatni časovi plivanja, skijanja a tu je i projekat sport u škole za osnovce od prvog do četvrtog razreda.

“Grad Novi Pazar kroz svoje sportske institucije i ustanove za sport i sportski savez organizuje niz besplatnih projekata, jedan od tih projekata jeste besplatno klizanje. Pored toga, imamo besplatnu školu skijanja, besplatnu školu plivanja, koja se organizuje i u letnjem i zimskom periodu. To je niz projekata koji su uključeni ove godine kao i besplatna škola sporta. Nadam se da nam ovo lepo vreme, koje trenutno imamo, neće  pokvariti projekat i da ćemo ga realizovati u potpunosti”, dodao je Zećirović.

Ovakve aktivnosti koje sprovodi Ustanova za sport i Sportski savez Novog Pazara imaju za cilj aktiviranje đaka da se bave sportom, da što više vremena, a ne samo tokom raspusta, provedu na svežem vazuhu istakao je Zećirović.

Alma Ademović

The post Besplatno klizanje u februaru appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO