Besplatno merenje šećera u krvi i krvnog pritiska u Gradskoj apoteci na šetalištu

Svi građani koji žele da besplatno izmere šećer u krvi i pritisak mogu to učiniti u četvrtak 20. avgusta u Gradskoj apoteci u pešačkoj zoni od 8 do 10 čaosva. Pored ove najavljene su i brojne akcije u ovoj apoteci.

Ispravno korišćenje aparata za merenje šećera kao i za davanje insulina, za sve one koji boluju od dijabetesa od velikog je značaja ističu lekari. Tim povodom u Gradskoj apoteci na šetalištu organiziuje se akcija besplatnog merenja šećera u krvi i pritiska.

„Imamo aparate za merenje šećera, renomiranih brendova gde pacijenti uvek mogu da dobiju gratis aparat. To se odnosi onda kada pacijent podigne tračice sa nalogom ili kupi kutiju tračica. Razlog zbog čega treba imati dobar aparat jeste taj što nakon dve godine on više ne daje tačne podatke“, objasnila je načelnica apotekarske ustanove Sanela Prenča.

Ona ističe da se mora obratiti pažnja na pacijente koji boluju od dijabetesa. Objasnila je da će tim stručnjaka vršiti merenje šećera u krvi i krvnog pritiska. Oni će odgovarati i na sva pitanja koja im pacijenti budu postavili.

„Dijabetes je jedna progresivna bolest, koja ako se ne leči i ne kontroliše vremenom izaziva razne probleme. To su pacijenti koji stvarno zaslužuju pažnju u toj njihovoj borbi za očuvanje zdravlja, i tim povodom mi i organizujemo ovakve akcije koje su besplatne“, kazala je Prenča.

Ona je najavila i druge akcije u ovoj apoteci. Takođe je istakla da su hiruške maske snižene i sada koštaju 18 dinara. Kako kaže, potražnja je velika. Akcija merenja šećera u krvi i krvnog pritiska biće nastavljena i u petak 21. avgusta u Gradkoj apoteci u sklopu Doma zdravlja.

A. Ademović

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO