Bilgič posetio Mešihat Islamske zajednice Sandžaka

NOVI PAZAR – Ambasador Turske u Beogradu NJ.E. Tandžu Bilgič i Ćagla Gultekin Tošbat, koordinatorka Turske razvojne agencije TIKA u Beogradu, u pratnji saradnika, posetili su danas Mešihat Islamske zajednice Sandžaka i tom prilikom se sastali sa sa čelnicima Islamske zajednice Srbije, reisu-l-ulemom Seadom ef. Nasufovićem, muftijom sandžačkim Senadom ef. Halitovićem i njegovim saradnicima.

Muftija Halitović zahvalio je ambasadoru Bilgiču na dosadašnjoj saradnji i brizi o Bošnjacima i muslimanima na ovim prostorima.

Ambasador Bilgić je kazao da iako odlazi, uvek će mu biti drage posjete Novom Pazaru i Islamskoj zajednici Srbije upravo zbog prijateljskih odnosa koje je stekao tokom rada u Srbiji.

Na sastanku je bilo reči i o budućim projektima u Sandžaku te je tom prilikom, koordinatorka TIKA-e potvrdila realizaciju projekta rekonstrukcije Bajrakli džamije u Beogradu.

Tandžu Bilgič imenovan je za turskog ambasadora u Beogradu u decembru 2016. godine a danas je boravio u oproštajnoj poseti Novom Pazaru. Novi ambasador Republike Turske u Beogradu Hami Aksoy imenovan je u decembru 2020. godine i očekuje se da u narednom periodu preuzme dužnost najznačajnijeg turskog diplomate u Beogradu.

indeksonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO