Birački odbori su potvrdili izbornu volju građana Novog Pazara

Birački odbori neposredno sprovode izbore na biračkim mestima i njhovi zadaci su obezbeđivanje ispravnosti i tajnosti glasanja, utvrđivanje rezultata glasanja na biračkim mestima, staranje o održavanju reda na biračkim mestima, obavljanje drugih poslova u skladu sa Zakonom i aktima izbornih komisija.

Svaka lista imala je pravo na jednog člana i jednog zamenika člana proširenog sastava.

Članovi proširenog sastava biračkog odbora, zaduženi za sprovođenje izbora na biračkom mest – to je čak i više od dvadeset osoba na biračkom mestu.
Zapisnik sa biračkog odbora je ključan jer sadrži sve važne informacije o sprovođenju izbora na biračkom mestu, kao što su: imena i prezimena članova biračkog odbora, informaciju o kontrolnom listiću u glasačkoj kutiji, broj birača koji su glasali, broj važećih i nevažećih listića, broj glasova za svaku izbornu listu ili kandidata. U Zapisnik o radu biračkog odbora unose se informacije o nepravilnostima i incidentima tokom izbornog dana, kao i primedbe i mišljenja članova biračkog odbora.
Zapisnike potpsuju članovi biračog odbora, pa i ljudi iz SDA Sandžaka, Stranke pravde i pomirenja, Građanskog pokreta Sandžaka i ostalih stranaka.
Samo je jedan zapisnik imao primedbu. I to banalnu.

Ni jedan od članova navedenih stranaka na biračkim mestima nije imao primedbu. Niti je zapisnikom evidentirano.
Time je izborna volja građana Novog Pazara jasna i to potvrđuju zapisnci.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO