BNV: OSUJEĆEN ZUKORLIĆEV POKUŠAJ DA OSPORI LEGITIMITET VEĆA

NOVI PAZAR / Bošnjačko nacionalno veće održalo je danas nastavak prve sednice na kojoj je potvrđen izbor predsednika Veća i na kojoj su izabrani potpredsednici Veća i predsednik, potpredsednik i članovi Izvršnog odbora Veća.

Odluka o potvrđivanju odluke o izboru predsednika Veća uslovljena je pokretanjem inicijative kod ministarstva za poništenje Odluke o izboru Esada Džudža za predsednika Veća od strane „Matice Bošnjačke

Donošenjem odluke o potvrđivanju izbora predsednika Veća otklanja se svaka mogućnost da se ista poništi od strane ministarstva, zbog pokrenute inicijative od strane većnika Muamera Zukorlića, odnosno, na ovaj način Veće potvrđuje zakonitost u radu kao i zakonitost izbora predsednika Veća i onemogućava se uvođenje privremenih mera u Veću, te se na taj način štiti izborna volja Bošnjaka iskazana na izborima.

BNV

Za potpredsednika Veća izabrani su Muhedin Fijuljanin, diplomirani politikolog iz Sjenice, dr. Fuad Baćićanin, doktor filoloških nauka iz Novog Pazara, prof. dr. Sait Kačapor, univerzitetski profesor emeritus iz Novog Pazara, Esad Rahić, profesor istorije iz Novog Pazara.

Predsednik Izvršnog odbora je prof. dr. Hasim Mekić, dok je za potpredsednika izabran Elvir Eminbegović, ostali članovi Izvršnog odbora su dr. Jasmina Curić, Minela Kalender, prof. dr. Fahrudin Mavrić, Selma Kačar i dr. Nadir Dacić.

Takođe je na današnjoj sednici postavljen i Mirza Hajdinović za Sekretara BNV.

Predsednik Veća, Esad Džudžo je, na kraju sednice, u izjavi za medije naglasio da u narednom periodu Veće nastavlja sa napornim radom ka ostvarenju programa koji je predstavljen javnosti.


POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO