BOSS: SSP falsifikovala potpise

Bošnjačko-srpski saveza (BOSS) optužio je danas Stranku slobode i pravde (SSP) da je falsifikovala potpies neophodne za predaju liste.

Na konferenciji za novinare, drugi na listi BOSS, Adis Dazdarević rekao je da je falsifikovana, čak i njegova izjave birača i da je formular popunjen njegovim imenom i prezimenom, matičnim brojem i adresom. Taj formular je među dokumentacijom koju je SSP dostavila prilikom predaje liste “Novi Pazar protiv nasilja”.

Nakon saznanja da je među izjavama i dosta falsifikovanih, kaže, on je Gradskoj izbornoj komisiji (GIK) uputio zahtev  na osnovu Zakona o pristupu informacijama od javnog značaja.

“Na taj zahtev Izborna komisija Grada Novog Pazara dala je odgovor pisanim put putem, kojim je potvrdila moje navode. Takođe, u prilogu ovog pisnog odgovora izborne komisije dobio sam i fotokopiju izjave na kojoj se jasno vidi da je potpis falsifikovan“, objašnjava Dazdarević.

On  je  podneo krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Pazaru.

“Krivičnom prijavom zahtevam od Tužilaštva da ispita navode i da utvrdi i na koji način je došlo do nabavljanja mojih podataka, fotokopije lične karte ali i na koji način su oni uspeli da falsifikuju moj potpis i istu izjavu predaju GIK“, dodaje on.

Predsednik BOSS, Samir Tandir kaže da očekuje brzu reakciju nadležnih.

“Očekujemo da reaguju vrlo brzo da se više stane na put tim zloupotrebama. Ovo je zaista jedan dobar pokazatelj šta bi pojedinci radili kad bi bili vlast. Ako ovo rade kad su opozicija, ako maltretiraju izbornu komisiju, šta bi radili da su vlast“, zaključio je Tandir.

Podsetićemo, 23. novembra je proglašena izborna lista “Bošnjačko srpski savez – BOSS – Samir Tandir“ pod rednim brojem pet za lokalne izbore u Novom Pazaru.

Ova izborna lista pod rednim brojem tri proglašena je za lokalne izbore u opštini Priboj početkom ovog meseca, isto kao i u Prijepolju.

Inače, tokom predaje liste SSP otac Benjamina Birđozlića Nusret izazvao je incident.

Lista SSP “ Novi Pazar protiv nasilja – Marinika Tepić – Benjamin Birđozlić” je pod rednim brojem 7.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO