Brničanin: “Izgradnja i širenje grada ne ugrožavaju sistem vodosnabdevanja”

Novi Pazar – “Iimamo dovoljnu količinu vode i velika izgradnja novih stambenih objekata ne može ugroziti sistem vodosnabdevanja“, rekao je za Radio televiziju Novi Pazar direktor javnog preduzeća Vodovod i kanalizacaija, Hanefija Brničanin. On je podsetio da je izgradnjom važnih objekata za preradu vode na duži period riješen veliki problem građana koji žive u različitim naseljima grada i da je sada situacija neuporedivo bolja.

  
Novi stambeni objekti niču na različitim lokacijama u gradu, a sa njima sve veći broj domaćinstava koristi usluge JP “Vodovod i kanalizacija”. Iako je do prije par godina za mnoga naselja na periferiji grada problem sa nedostatkom vode izgledo gotovo nerješiv, direktor JP Vodovod i kanalizacija, Hanefija Brčinan kaže da je ovog ljeta, u mjesecu sa najvećom potrošnjom, situacija drstično drugačija i da bez obzira na broj potrošača Novi Pazar ima dovoljno vode za piće.
Tri su ključna projekta čijom je realizaciom riješen problem vodosnabdevanja u Novom Pazaru za duži vremenski period: rekonstrukcija vodozahvata, izgradanja buster stanice i najskuplji i najvažniji projekat izgradnja novog filterskog postrojenja koje ima kapacitet prerade 275 litra vode u sekundi.
“Čak i kada bi širenje grada i izgradnja satmbenih objekata bila duplo veća nego što je to sada, kapacieti bi bili zadovoljavajući i Novi Pazar bi i tada imao dovoljno vode za piće “, rekao je Brničanin.
On ističe da problemi koji eventolano mogu da nastanu jesu tehničke prirode, i rješivi su. Takvi su slučajevi havarija na cjevovodima, ali u tim situacijama iskuljučenja na vodovodnoj mreži nisu duža od jednog dana.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO