Ćamil Duraković: Ovo je istorijski dan za Srebrenicu

Načelnik opštine Srebrenica Ćamil Duraković poručio je danas da je dolazak najviših zvaničnika BiH i Srbije u Srebrenicu znak pomirenja i opredeljenosti za početak zajedničke izgradnje prosperitetne Srebrenice.

“Iako bogata potencijalima, Srebrenica nazaduje i propada. Danas je prilika da svi doprinesemo da ovaj dan bude istorijski za Srebrenicu I sve nas. Ne sutra ili prekosutra, već upravo danas. Ne kroz obećanja, već konkretna dela”, poručio je Duraković na otvaranju investiciono razvojne konferencije “Srebrenica 2015”.

On je rekao da je dolazak najviših zvaničnika BiH, RS i Srbije znak opredeljenosti za izgradnju bolje I prosperittnije Srebrenice.

On je rekao da je ova opština bogata različitim prirodnim potencijalima I da to otvara mogućnosti za razvoj poljoprivrede, industrije i turizma.

“Naši ljudi su uvek bili sposobni i puni života uprkos velikim stradanjima”, rekao je on I dodao da je Srebrenica danas veoma nerazvijena, a u prilog tome naveo podatak da je broj nezaposlenih jednak broju zaposlenih.

Ulaganja su mala i nedovljna, poručio je Duraković.

On je rekao da tokom današnje konferencije prioritetno pitanje treba da bude Guber banja i pronalazak rešenja za njeno oživljavanje, kako bi se pretvorila u savremeni kompleks.

“Ova banja je gotovo godinama apsolutno neiskorisćeni potencijal. Za nas koji ovde živimo, Srebrenica bez banje Guber je kao telo bez duše”, istakao je Duraković.

On je rekao I da bi sredstva dobijena po osnovu naplate RENTE za potopljeno zemljište izgrađnom HE Bajina Bašta takođe doprinelo realizaciji razvojnih projekata.

Ulaganje u izgradnju industrijske zone Potočari bi, kako je naveo, bio veoma mudar poslovni potez, te pozvao sve zainteresovane da investiraju u poljoprivredu, industiju i turizam.

“Budimo zajedništvo i poverenje. Počnimo danas graditi novu buducnost Srebrenice tako što ćemo biti efikasni I raditi zajedno na njenom razvoju”, poručio je on i naveo da svi očekuju da Srebrenica nakon današnjeg dana bude mesto mira i saradnje, a ne sukoba I razdora.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO