Uhapšen osumnjičeni za falsifikovanje i zloupotrebu platnih kartica

Foto:MUP BEOGRAD – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, u saradnji sa Prvim osnovnim javnim tužilaštvom, uhapsili su 33-godišnjeg muškarca, zbog sumnje da je sa tuđih platnih kartica prebacivao novac na svoje naloge u sportskim kladionicama.

Protiv njega će biti podneta krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je tokom aprila i maja izvršio više krivičnih dela falsifikovanje i zloupotreba platnih kartica, navodi se u saopštenju MUP-a.

On je, kako se sumnja, u filijalama dve banke u Beogradu, započinjao razgovor sa građanima i navodio ih da mu pokažu svoju platnu karticu ili je, koristeći njihovu nepažnju, krišom fotografisao ili zapisivao podatke sa kartica koje su držali u ruci.

Kasnije je, sumnja se, podatke koristio prilikom transakcija novca na svoje naloge u sportskim kladionicama sa računa ovih građana, a koje je oštetio za više od 125.000 dinara.

MUP apeluje na građane da pažljivo rukuju svojim platnim i kreditnim karticama i da ih ne daju na uvid nepoznatim i neovlašćenim osobama.

indeksonline.rs/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO