Carina: Oduzet firmirani nakit u vrednosti od 100.000 evra

BEOGRAD – Carinski službenici danas su na graničnom prelazu Batrovci, u saradnji sa policijom, zaplenili neprijavljen luksuzni nakit, obuću i galanteriju svetski poznatih brendova, čija je vrednost procenjena na gotovo 100.000 evra.

Kako se navodi u saopštenju Uprave carina, zaplenjen je neprijavljeni zlatni nakit: šest ženskih narukvica i jedan prsten robnih marki ”Caritier”, ”Hermes” i ”Tiffany” sa pripadajućim sertifikatima, čija je vrednost procenjena na skoro 90.000 evra, zatim dve ženske torbe ”Christian Dior”, kao i dva para ženskih papuča ”Louis Vuitton”, vrednih više od 9.000 evra.

Kako se navodi, slučaj je otkriven prilikom detaljne kontrole za koju je na ulazu u zemlju izdvojen kombi stranih registarskih oznaka.

Carinici su u prtljažnom delu vozila osim ličnog prtljaga putnika pronašli i jednu putnu torbu za koju je vozač rekao da je reč o pošiljci, a u kojoj je pronađena skupocena švercovana roba.

Protiv vozača kombija pokrenut je prekršajni postupak pred nadležnim sudom, do kada će neprijavljeni nakit i roba biti zadržani.

indeksonline.rs/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO