Carinski službenici pronašli namenski prerađen prostor u autobusu ispunjen cigaretama

Beograd, 29. maja 2024.- Carinski službenici su tokom kontrole spovedene na graniènim prelazima Šid i Batrovci, u saradnji sa policijom, spreèili pokušaj krijumèarenja više od 62.000 komada cigareta, skrivenih u dva specijalno dograðena prostora jednog autobusa. Kako se navodi u saopštenju, Uprave carine, 28. maja je sluèaj otkriven kada je na red za kontrolu na izlazu iz zemlje pristigao autobus, koji je saobraæao na relaciji Prizren-Cirih. FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO FINANSIJA-UPRAVA CARINA, fotografija niske rezolucije/ nr BEOGRAD – Carinski službenici su tokom kontrole spovedene na graničnim prelazima Šid i Batrovci, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja više od 62.000 komada cigareta, skrivenih u dva specijalno dograđena prostora jednog autobusa.

Kako se navodi u saopštenju, Uprave carine, 28. maja je slučaj otkriven kada je na red za kontrolu na izlazu iz zemlje pristigao autobus, koji je saobraćao na relaciji Prizren-Cirih.

Autobus je radi pregleda mobilnim skenerom dopraćen do graničnog prelaza Batrovci, gde su analizom snimka uočene nepravilosti u njegovom zadnjem delu.

Fizičkim pregledom tog dela vozila na graničnom prelazu Šid, iznad zadnjeg levog točka otkrivena su dva namenski dograđena prostora ispunjena paklicama cigareta.

U tzv. ”bunkeru” bilo je sakriveno 3.120 paklica cigareta robnih marki ”Winston Legend Blue’’ i ”Eva Slims”.

Krijumčarene cigarete su zajedno sa autobusom i jednim od vozača, koji se prijavio kao njihov vlasnik, predate u dalju nadležnost policije i tužilaštva, dodaje se u saopštenju.

Indeksonline/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO