Čitavu noć smo na nogama, konačno se situacija stabilizuje: Besana noć iza gradjanski Novog Pazara, reke se vratile u svoja korita

Novi Pazar – Nakon sto su stanovnici Novog Pazara proveli besanu noć pored reke Trnavice, danas je situacija znatno bolja. Sva raspoloživa mehanizacija do ranih jutarnjih sati radila je na otklanjanju posledica nastalih usled obilnih padavina i izlivanju reka.

– Čitavu noć smo bili na nogama sa teškom mehanizacijom. Radnici JKP “Čistoća” i “Vodovoda” su do ranih sati učestvovali u saniranju posledica tako sto su ulice oprane, pre toga smo uklonili mulj i blato koje je voda nanela u dve ulice, koje su bile najviše pogodjene izlivanjem reke Trnavice – kazao je za RINU Ismail Dupljak iz Gradskog štaba za vanredne situacije.

On je dodao da su se sve reke povukle u svoja korita, iako je velika količina kiše pala, gde je došlo do velike štete na poljoprivrednim kulturama ali i na putnoj infrastrukturi.

– Komisija za procenu nastale štete usled bujičnih poplava, već danas izaći na teren i krenuti sa evidencijom i popisom ugroženih objekata – dodao je Dupljak.

Tokom jučerašnjeg dana na teritoriji Novog Pazara proglašena je vanredna situacija. Pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica su evakuisali tri lica, od kojih su dve osobe bile zarobljene u automobilu, a jedna u stambenom objektu.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO