Dan Sarajeva:Čuvari Isabegovog amaneta jačaju veze bratskih gradova

Najnovije Politika  Dan Sarajeva:Čuvari Isabegovog amaneta jačaju veze bratskih gradova 07/04/202307/04/20239 Views ČITAJ MIGrad Sarajevo je obilježio svoj dan, 6. aprila, Svečanom sjednicom u sarajevskoj Vijećnici uz prisutnost zvaničnika iz Bosne i Hercegovine, okruženja i svijeta. 

Na prijemu su bili  kantonalni ministri, visoki predstavnik Christian Schmidt, gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac sa saradnicima i drugi istaknuti predstavnici.

Svečana sjednica bila je posebno značajna zbog dodjele ovogodišnjih Šestoaprskih nagrada, koje su uručene pojedincima i organizacijama za njihov doprinos razvoju grada.

Gradonačelnica Benjamina Karić je čestitala 6. april i zahvalila svima koji su doprinijeli izgradnji, obrani, ljepoti i otvorenom duhu Sarajeva. Naglasila je da je važno čuvati i nadograđivati sve ono što grad baštini vijekovima, javlja RTV Novi Pazar.

Novi Pazar i Sarajevo su bratski gradovi, povezani jakim vezama, zajedno u teškim vremenima, ali i u vremenima slavlja, poručili su čuvari Isabegovog amaneta – Karić i Biševac, nakon razmjene čestitki i poklona.

 

“Isti smo narod, isti nam je osnivač, sudbinu dijelimo, uvijek pomažemo jedni drugima kada je to potrebno. Također, dijelimo sve lijepe trenutke sreće”, rekao je gradonačelnik Novog Pazara.

Biševac je podsjetio da je gradonačelnica Karić odmah nakon preuzimanja funkcije posjetila Novi Pazar kako bi još više doprinijela jačanju odnosa.

Na svečanosti u povodu Dana Sarajeva, gradonačelnik Novog Pazara se susreo s Ademirom Kenovićem, bosanskohercegovačkim filmskim redateljem i producentom, kao i s rektorom Sarajevskog univerziteta, prof. dr. Rifatom Škrijeljem.

G. G!cić

Podeli

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO