Derbi za Prvu ligu: Novi Pazar – Gimnazijalac (petak, 19.00)

Odbojkašice Novog Pazara dočekuju ekipu Gimnazijalca iz Kraljeva, u derbi utakmici 20. kola Druge lige Zapad.

Oba rivala su u dosadašnjem delu prvenstva ostvarila po 18 pobeda i poraz, pa bolji iz predstojećeg duela dva kola pre kraja stiže nadomak šampionske titule.

Novopazarke su na korak od istorijskog rezultata i premijernog plasmana u Prvu ligu Srbije, u kojoj su Kraljevčanke odigrale nekoliko sezona.

Jesenas u Kraljevu bilo je 3:1 za izabranice Hamze Zatrića, koje su jedini neuspeh doživele baš u gradu na Ibru u trećoj prvenstvenoj rundi, ali ne od Gimnazijalca već u tri seta od Tehničara.

“Očekujemo ulazak u Prvu ligu. Naravno, nećemo uopšte potceniti protivnika. Sledi lavovska borba sa obe strane. Priželjkujemo pobedu i da konačno dosanjamo taj san. Bio bi to veliki rezultat za nas, ali i uopšte za grad. Ženska odbojke ovde ima lepu perspektivu”, rekla je odbojkašica Novog Pazara Esma Prušević.

Novi Pazar i Gimnazijalac igraju u petak od 19 časova u Dvorani Sportske akademije Douš.

“Znamo taktiku Gimnazijalca, pa se nadam da će nam biti lakše nego u prvom ovosezonskom meču. Otkako treniram, moj cilj je Prva liga. O tome sanjam i jedva čekam. Pozivam publiku da dođe na derbi u što većem broju i podrži nas. Igramo utakmicu života”, navela je pazarska odbojkašica Šejla Mušović.

M. Minić

The post Derbi za Prvu ligu: Novi Pazar – Gimnazijalac (petak, 19.00) appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO