Deset osoba osumnjičeno za krađu 43.000 komada državnog ordenja

BEOGRAD – U akciji hapšenja Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu i Uprave kriminalističke policije, Službe za suzbijanje kriminala slobode je lišeno osam osoba, zbog sumnje da su zajedno sa još dve osobe, za kojima je naloženo raspisivanje poternice, iz palate Srbija ukrali 43.000 komada državnog ordenja izuzetno velike vrednosti.

Uhapšeni su J.M. (65), N.A. (63), I.Z. (53), O.P.G. (65), S.S. (44), A.T. (60), A.R. (61) i R.K. (64), dok je za dva lica S.H. (52) i S.B. (46) tužilaštvo podnelo predlog za raspisivanje poternice, saopšteno je iz tog tužilaštva.

Kako Tanjug saznaje, jedan od osumnjičenih za kojeg je tužilaštvo predložilo raspisivanje poternice je Slobodan Homen, bivši državni sekretar Ministarstva pravde i advokat.

Prema navodima krivične prijave, za sada 10 lica je u saizvršilaštvu iz kancelarije za ordenje, koja se nalazi u desnom krilu SIV-a izvršilo tešku krađu državne imovine i to 43.000 državnog ordenja izuzetno velike vrednosti.

Osumnjičeni su saslušani, svi su izneli odbrane, nakon čega je Treće tužilaštvo podnelo sudu predlog da se prema četiri lica odredi pritvor, prema dva lica raspiše poternica i odredi pritvor, jer nisu dostupni državnim organima, a prema tri osobe mera obezbeđenja nesmetanog vođenja krivičnog postupka.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu nastavlja sa Upravom kriminalističke policije, Službom za suzbijanje kriminala dalji rad na rasvetljavanju svih detalja predmetnog događaja i rad na utvrđivanju identiteta svih lica koja su učestvovala u ovoj teškoj krađi državne imovine, o čemu će javnost biti naknadno obaveštena.

indeksonline.rs/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO