Digitalizacija do 17. Juna

U Novom Pazaru je održan radni sastanak o procesu digitalizacije medija i gašenju analogne emisione tehnike. Sastanku su prisustvovali predstavnici javnog preduzeća Emisiona tehnika i veze, zatim predstavnici Regulatornog tela za elektronske medije i predstavnici različitih televizijskih stanica.

Sastanak je održan sa ciljem da se emiteri upoznaju sa svojim obavezama u procesu digitalizacije koji će u potpunosti biti sporveden u čitavoj zemlji.

Prema rečima direktora JP Emisiona tehnika i veze, Branka Gogića, 17. jun je poslednji rok u procesu digitalizacije, nakon kog će biti onemogućeno slanje analognog TV signala odnosno kada će se ugasiti analogni predajnici.

Medijske kuće su u obavezi da do tada prilagode svoju tehniku i produkciju ali I da dostave signal do emisionih stanica, a građani će, nakon toga i, prvenstveno dobiti kvalitetniju sliku i zvuk, ali I ne samo to.

Osim emitera za digitalizaciju se trebaju pripremiti i građani na kojima ostaje da se odluče da li će tv program gledati putem kablovske televizije ili će kupovati posebne uređaje za prijem digitalizovanih programa.

Prema rečima predstavnika JP Emisiona tehnika mnogi emiteri su već sada dobro upoznati sa svim obavezama.

Jedna od televizijski stanica koja je spremno dočekala ovaj neumitan proces jeste I naša medijska kuća, Regionalna radio televizija.

Proces digitalizacije je državni projekat ali imeđunarodno prihvaćena obaveza, od 2006. godine.

Sandzakhaber / izvor: rtvnp.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO