Divlje deponije na ulazu u Tutin!

Građani Tutina svakodnevno se suočavaju sa problemima kojima se ne nazire rešenje. Kažu da je vlast u toj opštini nemarna i nesavjesna, te da ne može da se nosi ni sa najmanjim problemom za koji je i odgovorna. Ističu da privatizacijom JKP “Gradac” u toj opštini nije rješen problem sa smećem jer na ulazu u Tutin to preduzeće stvara nove divlje deponije. Divlje deponije na ulazu u Tutin

 
Gotovo svaki problem sa kojim se suočavaju građani Tutina je političko pitanje kažu aktivisti Sandžačke demokratske partije. Ističu da problemi koji se decenijama gomilaju imaju rješenje ali da vlast nije sposobna da se time bavi. Deponije koje niču na ulazu u Tutin, prljave ulice i samovolja pojedinaca pogađaju sve kategorije stanovništva jednako.
Isti problemi muče i one starije građane Tutina. Kažu da se decenijama ništa nije promjenilo a da vlast za njihove probleme nema sluha. Za Regionalnu televiziju govore da su opšte poznati problemi sa nedostatakom pijaće vode, strujom, infrastrukturom, a da ih sada dodatno opterećuju i računi za odnošenje smeća koje je novi vlasnik neosnovano drastično povećao.
Predsjednica Sindikata „Gradac“ Zineta Kočan kaže da ona i radnici koji su u Vodovodu, a koji su izuzeti iz privatizacije mogu samo nemo da posmatraju rad preduzeća koje je privatizovano.
Kočan ističe da joj svakodnevno dolaze nezadovoljni korisnici kojima su računi drastično uvećani zbog kvadrature njihovih domova koja je netačna.
“Ljudi ljuti dolaze da vide ko je radio procjenu kvadrature stanova, čovjeku koji živi u maloj šupi isporučen je račun koji govori da je površina njegovog doma 370 metara kvadratnih. Svima su drastično uvećani računi. Vidimo da ovo novo preduzeće smeće tera svega 2 km od grada, a kasnije neko treći na deponiju. Pitamo se čemu sve to”, rekla je ona.
Trenutnu političku situaciju u Tutinu za Regionalnu televiziju komentarisao je i višegodišnji novinar i doskorašnji direktor televizije Tutin Albin Gegić. On ocjenjuje da će u Tutinu doći do političkih promjena.
“Sandžačka demokratska partija održala je u Tutinu civilizovanu, uljudnu i korektnu, pravu evropsku Skupštinu. Po meni oni imaju velike šanse da nešto naprave”, rekao je Gegić.
Za sve gore navedene problem i mještani Tutina vide spas u predstojećim izborima, kažu da su ohrabreni programom Sandžačke demokratske partije o kome su čuli na Skupštini te starnke održane u Tutinu u subotu.
Iz Sandžačke demokratske partije u Tutinu ističu da se političko raspoloženje birača naglo mjenja, sve veći brj građana postaju članovi njihove stranke. Kažu i da su sigurni u to da više jedna politička partija nema veliku podršku kao u predhodnim godinama.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO