Suđenje za ubistvo Ranka Radoševića počinje 19. juna

BEOGRAD – U Višem sudu u Beogradu za 19. jun je zakazan početak suđenja optuženima za učešće u ubistvu Ranka Radoševića (53) u kafiću na benzinskoj pumpi u naselju Rušanj 9. marta prošle godine.

Danas je dovršeno pripremno ročište, koje je bilo zatvoreno za javnost, nakon čega je sudija zakazao glavni pretres.

Na prethdnom ročištu prvooptuženi Stefan Z. nije hteo da se izjašnjava o krivici, dok je drugooptuženi Luka V. delimično priznao izvršenje krivičnog dela, odnosno priznao je učešće u ubistvu, ali je tvrdio da nikoga nije doveo u opasnost, kao i da nije izvšio delo na podmukao način, kako mu je to optužnicom stavljeno na teret, saznaje Tanjug.

Državljani BiH Marko P. i Azra Š. negirali su krivicu.

Na sledećem suđenju svi optuženi bi trebalo da iznesu detaljne odbrane.

Zbog sumnje da su izvršili krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu u sticaju sa po jednim krivičnim delom nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija optuženi su Stefan Z. (28) iz Lebana i Luka V. (26) iz Kraljeva.

Državljani BIH, koji su u međuvremenu izručeni Srbiji, Marko P. (28) i (22) Azra Š. optuženi su za krivično delo teško ubistvo u pomaganju.

Kako je Više javno tužilaštvo u Beogradu ranije saopštilo postoji osnovana sumnja da su
Stefan Z. i Luka V. 9. marta 2023. godine oko 11.05 časova na podmukao način lišili života R.R, koji je usled zadobijenih povreda preminuo u 11.32časova i pri tome su sa umišljajem doveli u opasnost život tri gosta u kafiću na benzinskoj pumpi u Rušnju.

Sumnja se da su oni noseći hirurške maske preko lica, kada su ugledali oštećenog na parkingu benzinske stanice, izvadili pištolje i ispalili su više projektila u R.R. dok je stajao ispred ulaza u kafić.

Radošević je pobegao u kafić, a za njim je ušao osumnjičeni Stefan Z. i ispalio mu nekoliko projektila u leđa, usled čega je Radošević, pao na pod.

Stefan Z. mu je potom, kako se sumnja, prišao i iz neposredne blizine mu ispalio još jedan projektil u glavu. Nakon toga su obojica osumnjičenih pobegli sa lica mesta automobilom marke “Golf 4 karavan” koje su potom zapalili u naselju “Petlovo brdo”.

Sumnja se da su drugo dvoje okrivljenih Marko P. i Azra Š. sa umišljajem pomogli Stefanu L. i Luki V. u izvršenju krivičnog dela, jer su im obezbedili automobil “Golf 4 karavan” za potrebe ubistva, a Marko P. i da je im je stvorio uslove za izvršenje krivičnog dela.

Nakon što su ušli na teritoriju Srbije, Marko P. je u jednoj rentakar agenciji u Beogradu iznajmio na svoju ličnu kartu automobil “Fiat tip 500”, da bi potom 27. februara prošle godine, mobilnim telefonom kontaktirao sada pokojnog Radoševića radi kupovine njegovog automobila PMV “Golf 8”.

Sledećeg dana oni su razmenom SMS poruka dogovorili da se nađu na benzinskoj stanici “Knez Petrol” u Rušnju, gde je osumnjičeni Marko P. došao iznajmljenim automobilom, a kako bi video vozilo marke “Golf 8” koje je prodavao Radoševića.

Devet dana kasnije, 9. marta prošle godine Marko P. je kontaktirao R.R, putem aplikacije “Vocap”, pa su se dogovorili da se oko 11 časova sastanu na benzinskoj stanici “Knez Petrol” u Rušnju radi kupovine njegovog automobila, iako se Marko P. nalazio na teritoriji BiH. Na taj način on je stvorio uslove za izvršenje krivičnog dela Stefanu Z. i Luki V.

Azra Š. je, kako se sumnja, 4. marta prošle godine zajedno sa Markom P. u Kraljevu sa jednog parkinga oduzela vozilo “Golf 4 karavan” i dovezla ga u Beograd, a osumnjičeni Marko P. se dovezao iznajmljenim “Fiat tip 500”.

Pomenuti “Golf 4 karavan” su kasnije Stefan Z. i Luka V. koristili za izvršenje krivičnog dela.

indeksonline.rs/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO