Đak povređen u školi preminuo, Ministarstvo upoznato

BEOGRAD – U beogradskoj Srednjoj zanatskoj školi 18. marta došlo je do nesreće nakon koje je jedan učenik podlegao zadobijenim povredama, potvrđeno je danas Tanjugu u Ministarstvu prosvete.

“Ministarstvo prosvete upoznato je sa nesrećom koja se dogodila u Srednjoj zanatskoj školi, prilikom koje je jedan učenik zadobio teške povrede glave i nekoliko dana kasnije preminuo”, rečeno je u Ministarstvu koje tim povodom porodici nastradalog učenika izražava najiskrenije saučešće.

Iz Ministarstva dodaju da prate postupanje škole i pružaju joj podršku.

O nesreći koja se dogodila, škola je istog dana obavestila policiju i Ministarstvo prosvete i preduzela sve radnje u skladu sa propisima koji regulišu postupanje ustanova u kriznim situacijama, a koje se odnose na informisanje nadležnih institucija, roditelja i podršku učenicima, roditeljima i zaposlenima u cilju prevazilaženja situacije.

Kako su preneli mediji, direktorka škole u kojoj se obrazuju đaci sa smetnjama u razvoju i učenju, Vesna Leontijević, rekla je da je do neseće došlo sticajem nesrećnih okolnosti. Tuče nije bilo, spletom nesrećnih okolnosti usled fizičkog kontakta jedan od učenika je pao, zadobio teške povrede glave i umro. Direktorka je dodala da je škola odmah reagovala, ukazala prvu pomoć učeniku i pozvala Hitnu pomoć koja je brzo došla i prevezla učenika u Urgentni centar koji je četiri dana kasnije preminuo.

indeksonline.rs/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO