Đoković lovi rekordnu 23. grand slam titulu karijere

Srbijanski as Novak Đoković danas igra finale Roland Garrosa protiv Caspera Ruuda. Pobjedom bi osvojio 23. titulu na grand slam turnirima i postao najtrofejniji teniser svijeta u pojedinačnoj konkurenciji.

Trenutno treći reket svijeta Đković igra svoje 34. finale grand slam turnira protiv četvrtog tenisera sa ATP liste Ruuda kojem je ovo čettvro finale u elitnom rangu.

Đoković trenutno s Rafaelom Nadalom dijeli poziciju najtrofejnijeg tenisera sa 22 grand slam titule, a danas ima šansu da ode i korak dalje.

“Opet sam se stavio u poziciju da se borim za još jedan grand slam trofej. Imao sam veliku sreću da je većina mečeva na turnirima koje sam igrao u posljednjih nekoliko godina imala karakter historijskih. To je privilegija“, rekao je Đoković nakon što je eliminirao Carlosa Alcaraza u polufinalu.

Jedine dvije osobe u historiji tenisa s 23 grand slam titule ili više su Serena Williams i Margaret Court.

Đokovićev prvi Grand Slam naslov datira iz 2008. sa Australian Opena, kojeg je osvajao deset puta. Osvojio je i sedam u Wimbledonu, tri u US Opena i dva na French Opena.

Pobjeda nad Ruudom također bi učinila Đokovića, 36-godišnjaka iz Srbije, prvim čovjekom koji je osvojio najmanje tri titule na svakom velikom turniru.

Ruud je 24-godišnjak iz Norveške koji se bori za svoj prvi grand slam naslov.

Đoković je dobio sva četiri prethodna dvoboja protiv Ruuda.

“Morat ću pokušati osmisliti bolji plan igre“ rekao je Ruud uoči današnjeg meča.

Anadolija

The post Đoković lovi rekordnu 23. grand slam titulu karijere appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO