Do posla kroz pripravnički program NSZ

Jedan od najatraktivnijih programa koji se sprovodi u okviru mjera aktivne politike zapošljavanja Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) je programa pripravnika sa visokim i srednjim obrazovanjem. Nezaposlene osobe sa evidencije NSZ tako mogu biti angažovane do 12 mjeseci, a poslodavcima se refundiraju troškovi neto zarade i osiguranja svakog mjeseca.

Dvadesetpetogodišnja Novopazarka Milica Pavlović nakon završenog fakulteta kroz program pripravnika sa visokim obrazovanjem angažovana je u medijskoj kući, portal “A1”. Ona je zadovoljna visinom primanja, ali prije svega praksom i novim iskustvom koje će tu sticati u narednih 12 mjeseci.

Njen poslodavac, Enes Radetinac, rekoa je da se redovno informiše o programima NSZ i da koristi sve benefite koji se nude na tržištu rada.

Savjetnik u NSZ Blagica Biševac kaže da je ovo jedan od najatraktivnijih programa, da su naknade angažovanim osobama značajno veće od od onioh koji se obezbjeđuju kroz druge programe.

Iz Filijale NSy pozvali su još jednom sve poslodavce da se redovno informišu kod savetnika ili na portalu o svim aktuelnim programima kako bi koristili sve beneficije koji se nude u cilju zapošljavanja lica sa evidencije nazpolsenih.

A. N.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO