Dojava o bombi u novopazarskom naselju Poila, hitna intervencija službi bezbednosti (VIDEO)

Novi Pazar – Večeras, nešto posle 22 sata, u novopazarskom naselju Poila, zabeležena je hitna situacija usled dojave o bombi upućene jednom lokalnom marketu. Dojava je stigla putem elektronske pošte u market “Ahmo-Aksaraj”, što je odmah izazvalo reakciju bezbednosnih službi.

Na mesto događaja brzo su stigle ekipe policije, posebno odeljenje za borbu protiv terorizma, vatrogasne jedinice, hitna služba i radnici Elektrodistribucije. Sve službe su delovale koordinisano i efikasno, pokazujući visok stepen profesionalizma u potencijalno opasnim situacijama.

Policija je izvršila kontradiverzioni pregled objekta u marketu. Nakon temeljnog pregleda, ustanovljeno je da je dojava bila lažna. Ovo je još jedan u nizu slučajeva lažnih dojava koji izazivaju uznemirenost javnosti i nepotrebno angažovanje službi bezbednosti.

Nadležni organi su pokrenuli istragu kako bi utvrdili identitet osobe koja je poslala lažnu dojavu. Takve radnje se smatraju ozbiljnim prekršajem i mogu dovesti do krivične odgovornosti. Apeluje se na građane da odgovorno koriste službe za hitne intervencije i da izbegavaju širenje dezinformacija koje mogu izazvati paniku i poremećaj javnog reda i mira.

indeksonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO