Đoković: Ovo mi daje motivaciju da nastavim

Šampion US opena Novak Đoković rekao je da je očekivao težak meč u finalu protiv jednog od najboljih igrača u istoriji.

Đoković je u Njujorku osvojio jubilarnu 10. Grend slem titulu u karijeri i postao tek četvrti teniser u istoriji sa dvocifrenim brojem Gren slemova.

„Pre svega, moram da podelim moje divljenje prema svemu što Rodžer još uvek radi za tenis. On nastavlja da napreduje, nastavlja da igra. Bio je veoma težak meč, nisi imao sreće večeras, ali imao si sjajan turnir. Želim ti sve najbolje u budućnosti. Imam veliko poštovanje prema Rodžeru i onome što njegova igra predstavlja meni i bilo kom drugom igraču. Ima neverovatne rezultate, sigurno da sam imao dodatni pritisak igrajući protiv verovatno najboljeg igrača u istoriji. Uvek možete da pružite svoj maksimum na terenu, ja sam to pokušavao da uradim. Znao sam da će biti veoma agresivan i da nivo njegove igre neće mnogo padati. Uvek izvlači najbolje iz mene. Znao sam da moram da igram tako kako bih osvojio ovaj trofej i ovo je za mene neverovatno veče.“

Ako dobro odigra azijsku turneju, kao što obično radi, Novak bi mogao da kompletira jednu od najboljih sezona ikada i obori rekord po broju bodova.

izvor: N1

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO