Demir Spica otkriva kako do savršne fizičke spreme

Nekada nada omladinskog pogona Crvene zvezde danas je iznikao u vrhunskog kondicionog trenera kod kojeg stasavaju nove generacije mladih sportista, ali i onih aktuelnih seniora.

Demir Spica danas važi za jednog od najboljih kondicionih trenera, a mnoga zvučna imena, kako domaće, tako i inostrane sportske scene kondiciono su se pripremala kod ovog novopazarskog trenera.

Od poznatih imena, svojevremeno kapiten turske reprezentacije i sadašnji fudbaler Fenerbahčea Ozan Tufan samo je jedan od mnogih koji su svoju formu podizali kod Demira Spice. Pored njega, poverenje su mu ukazali reprezentativac Srbije Erhan Mašović, Enver Alivodić, odbojkaš Irfan Hamzagić i mnogio drugi.

Svako može doći do idealne figure i biti zadovoljan svojom fizičkom spremom i izgledom, ali mora promijeniti način života, kaže Spica i dodaje da dijete nisu ono što on preporučuje.

-Da bi se jedan sportista dostigao pravi nivo spremnosti potrebno je testiranje kojim će se otkriti njegove slabosti na koje će se usmeriti sva pažnja kako bi se one ispravile, a onda raditi i na usavršavanju onih boljih strana jednog profesionalca.

Često nailazimo na primere vrhunskih talenata koji briljiraju u mladjim kategorijama, sve do neke četrneste godine i nakon toga nestanu sa mape, ističe on.

-Ima puno faktora koji su razlog tome ali glavni je fizička sprema, na koju se kod nas skoro pa i ne obraća pažnja sve do neke osamneste godine, kada je već kasno.

Prema njegovom zapažanju u velekim svetskim klubovima potpuno je drugačija situacija i kod njih se sa fizičkom pripremom kreću od neke dvaneste godine pa je razlika u seniorskom dobu u odnosu na naše igrače očekivano velika.

-Kao i u svakom poslu i ovde su kontinuitet i upornost najbitniji, samo na taj način mogu se očekivati rezultati, zaključio je on.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO