Drugo polufinale Evrovizije – Prekinut program na belgijskoj TV

Pred početak drugog polufinala Pesme Evrovizije, u kojem su između ostalih nastupili Izrael i Belgija, na ekranu belgijskog javnog servisa VRT osvanula je specijalna poruka.

– Ovo je sindikalna akcija. Osuđujemo kršenja ljudskih prava koja je počinila Država Izrael. Izrael krši slobodu medija. Zaustavljamo emitovanje na trenutak. “#primirjesada, #stopgenocidu”, stoji u poruci.

Na trenutak je delovalo kao da je došlo do otmice, ali se čini da je akcija usaglašena sa rukovodiocima VRT-a.

Kako prenosi De Standaard, portparolka VRT tvrdi da su bili upoznati sa akcijom sindikata na javnoj televiziji.

– Sindikati imaju pravo na akciju. Mi smo to primili na znanje, ali nećemo reagovati na to, rekla je Iasmine Van der Borght.

Nekoliko hiljada ljudi danas je mirno prodefilovalo ulicama švedskog Malmea u znak protesta protiv učešća Izraela na Evroviziji, nekoliko sati pre nastupa 20-godišnje pevačice Eden Golan sa pesmom „Hurricane” u drugom polufinalu.

Učešće Izraela na Pesmi Evrovizije, čije se finale održava u subotu, naišlo je na brojne kritike zbog rata između Izraela i Hamasa u Pojasu Gaze, a potpisano je i nekoliko peticija za isključenje Izraela.

Krajem marta kandidati devet zemalja, među kojima i jedan od favorita, švajcarski predstavnik Nemo, pozvali su na prekid vatre.

Izvor: Blic

The post Drugo polufinale Evrovizije – Prekinut program na belgijskoj TV appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

The post Drugo polufinale Evrovizije – Prekinut program na belgijskoj TV appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO