Dva medija ne ispunjavaju uslove konkursa za sufinansiranje u Tutinu

Na konkurs Opštine Tutin za sufinansiranje medijskih projekata prijavilo se šest medija među kojima je i RTV Novi Pazar. Kako RTV Novi Pazar otkriva dva medija imaju izrečenu meru od strane REM što eliminiše njihovo učešće na konkursima.

Među šest medija koji su se prijavili na konkurs Opštine Tutin za sufinansiranje medijskih projekata pored Radio televiizje Novi Pazar , nalaze se TV Tutin, televizija Jedinstvo, televizija Kopernikus Raška , novinska agencija “Beta”, koja je vlasnik radija Sto plus iz Novog Pazara i Dangraf ( izdavač dnevnog lista “Danas” ).

O projektima medija i raspodeli sredstava Opštine Titin odlučiće Opštinsko veće na osnovu obrazloženja tročlane Komisije za ocenjivanje projekata.

Kako saznajemo članovi komisije su Anel Grbović, ispred Udruženja novinara Srbije, Esad Kučević kao nezavisni kandidat iI Osman Habibović kao predstavnik zaposlenih u opštinskoj upravi. Pred njima se nalazi veoma odgovran zadatak o raspodeli 7 miliona dinara iz budžeta Opštine Tutin kojima će podržati medije u projektima koji doprinose ostvarivanju javnog interesa.

Kao što smo najavili u našim informativnom programu Radio televizija Novi Pazar prati tok ovog Konkursa i došli smo do podataka da dve medijske kuće koje su se prijavile imaju nepravilnosti. Na sajtu Regulatornog tela za elektronske medije (REM) našli smo Upozorenje upućeno TV Kopernikus, izdato 7. oktobra 2015. godine. Takođe na sajtu REM-a nalazi se i opomena Informativnom centru Tutin, odnosno TV Tutin izdata 7. Oktobra 2015. godine.

Prema važećem pravilniku Ministartva Kulture i informisanja na konkursu ne mogu učestvovati oni mediji kojima su poslednjih godinu dana izrečene mere od strane državnih organa, regulatornih tela i tela samoregulacije zbog kršenja profesionalnih i etičkih standarda.

To znači da TV Kopernikus I TV Tutin nisu ni imale pravo da se prijave na konkurs.

Prva sednica Komisije za ocenjivanje projekata zakazana je sa petak, 1. april 2016. godine sa početkom od 14h, kada će biti izabran predsednik i počeće razmatranje pristiglih projekata.

Radio televizija Novi Pazar i dalje će pažljivo pratiti tok Konkursa za sufinansiranje medijskih projekata Opštine Tutun.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO