Edukacija poljoprivrednika

Predavanje namenjeno poljoprivrednim proizvođačima na temu „Edukacija o standardima i sertifikaciji u poljoprivredi i prehrambenoj industriji, kao putu do globalnog tržišta“ održano je u prijepoljskom Domu kulture. Organizator edukacionog predavanja je opštine Prijepolje, Stručna služba za poljoprivredu i Španska sertifikaciona kuće „ACERTA“.

Predavanje na temu „Edukacija o standardima i sertifikaciji u poljoprivredi i prehrambenoj industriji, kao putu do globalnog tržišta“ izazvalo je veliko interesovanje kod prijepoljskih poljoprivrednika. Na edukacionom predavnju prezentovane su sve prednosti srtifikovanja proizvoda i nastupa na globalnom svetskom tržištu.

Iz lokalne samouprave ističu da je ovo samo jedno u nizu predavanje koje će tokom zimskog perioda organizovati opština Prijepolje, kao i da je u toku priprema budžeta za 2016. godinu, te da je u tom pred nacrtu predviđeno znatno više sredstava za poljoprivredu u odnusu na ovu godinu.

„Ovo je prilika za sticanjem novih znanja naših poljoprivrednika kada se na poljoprivrednim površinama malo šta da raditi“, kazao je član opštinskog veća Esad Hodžić. On je dodao da će lokalna samouprava i dalje nastaviti da pomaže poljoprivredne proizvođače i da će akcenat biti stavljen na malinarstvo, kao i da će se u narednom periodu raditi na popravci infrastrukture u seoskom područiju.

Prema rečima člana Opštisnkog veća zaduženog za poljoprivrednu Zorana Despotovića, opština i naredne godine subvencionisati nabavku poljoprivrednih mašina,sistema za navodnjavanje kao i svega onog za šta poljoprivredni proizvođači iskažu interesovanje.

„Acerta“ je nezavisno sertifikaciono telo, sa sedištem u Madridu i filijalama širom sveta. Od 2006. godine krenuo je razvoj na međunarodnom nivou, pa je ova organizacija danas prisutna u preko 20 zemalja.

izvor: rtvnp.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO