ERD bau osvajač Vaskršnjeg turnira

Ekipa ERD bau pobednik je Vaskršnjeg turnira u malom fudbalu, koji je posle 15 takmičarskih dana završen na terenu kod Petrove crkve.

U finalnoj utakmici u konkurenciji seniora, pred oko 1.000 gledalaca, ERD bau savladao je ekipu Klasa rezultatom 4:1. Treće mesto kod seniora zauzeo je Ikan kompani.

Osvajači pojedinačnih nagrada u elitnoj kategoriji bili su Ivan Joković kao najbolji igrač (Klasa), prvi strelac Zijad Bronja (Nekst) i golman Nedim Mulamuratović (ERD bau).

Šampionski pehar kod veterana pripao je timu Blek glas Zijo, ispred Đurđevih stupova i trećeplasiranog Rudara iz Baljevca, u čijim redovima je kao najstariji učesnik nagrađen Pašo Đekić.

Vitomir Šujdović proglašen je za najboljeg igrača (Kafe Haus), a Enes Plojović i Irfan Papić (obojica Blek glas Zijo) za prvog strelca i golmana među veteranima.

Nota gastro bar bila je bez premca u nadmetanju juniora, a sledili su Ograde i kapije na drugom i Prijatelji Petrove crkve u Rasu na trećem mestu.

Laureati kod juniora su igrač David Davidović (Nota gastro bar), strelac Kadir Šaćirović i golman David Pešović (obojica Ograde i kapije).

Pazar juniors prvak je u nadmetanju pionira rođenih 2009. i 2010. godine. Mesta na pobedničkom postolju kompletirali su Veterinarska stanica i trećeplasirana Deca Petrove crkve.

Najbolji pojedinci u toj starosnoj kategoriji su igrač Savo Dimitrijević (Taurus šop), strelac Imad Hadžimujović i golman Ilija Čolović (obojica Pazar juniors).

Poredak u takmičenju petlića rođenih 2011, tim redosledom, glasio je – Pazar juniors, As i Varošmala, a kod godinu mlađih petlića – Pazar juniors, Novi Pazar plavi i Novi Pazar beli.

Titulu kod cicibana 2013. godišta uzeo je Novi Pazar, ispred Pazar juniorsa i Rasa na trećem mestu, dok je među godinu mlađim cicibanima dominirao Pazar juniors, kojeg su pratili vicešampion Ras i Novi Pazar.

Turnir sa 48 ekipa
Ovogodišnji Vaskršnji turnir, deveti po redu, okupio je 48 ekipa podeljenih u osam starosnih kategorija.

Između ostalih, finalne utakmice pratili su gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, načelnik Raškog okruga Stefan Adžić i kapiten pazarskog superligaša Sejduba Suma.

Tradicionalnu manifestaciju organizovala je Pravoslavna omladina Raške oblasti, pod pokroviteljstvom Fudbalskog saveza Regiona zapadna Srbija, uz podršku Grada Novog Pazara, lokalne Ustanove za sport i Sportskog saveza.

Podsećamo, prvi Vaskršnji turnir u malom fudbalu održan je 2008. u Deževi, a nakon sedmog po redu, 2014. kod Petrove crkve, usledila je pauza sve do prošle godine.

M. Minić

The post ERD bau osvajač Vaskršnjeg turnira appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

The post ERD bau osvajač Vaskršnjeg turnira appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO