FK Novi Pazar o strancima, bonusima, dvojnim registracijama…

Fudbalski klub Novi Pazar predložio je izmene takmičarskih propisa u Mozzart Bet Superligi za sezonu 2024/25.

Pazarci su kao cilj naveli unapređenje domaćeg fudbala i poboljšanje učinka klubova i reprezentativnih selekcija na međunarodnoj sceni.

“Smatramo da bi igrači iz Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije i Crne Gore trebalo da imaju status domaćih. Ne vidimo razlog da se Finci ili Portugalci ne tretiraju strancima u našem fudbalu, dok igrači iz nama geografski bližih zemalja nemaju taj status. Mnogi od tih igrača žive na 50 do 100 kilometara udaljenosti od Srbije”, saopštili su u pazarskom superligašu.

Na Gradskom stadionu zalažu se za ukidanje pravila o bonusima.

“Igrači rođeni u decembru 2002. i januaru 2003. godine ne bi trebalo da budu različito tretirani zbog minimalne starosne razlike. Kvalitet igrača trebalo bi da bude jedini kriterijum za angažman na terenu. Ovako, propozicije ograničavaju mogućnosti nešto starijim, ali kvalitetnijim fudbalerima”.

Dvojne registracije i za srpskoligaše; povećati broj stranaca
Oni su izneli stav i po pitanju dvojnih registracija.

“Dvojne registracije trebalo bi da budu dozvoljene ne samo za Prvu ligu Srbije, već i za niže rangove. To uključuje i trećestepeno takmičenje u Srpskim ligama. Tamo nastupaju naši najveći talenti. Dvojne registracije unapredile bi njihov razvoj, ali i kvalitet svih takmičenja. To znači i veću mogućnost za pronalaženje novih bisera u srpskom fudbalu”,

Novi Pazar sugeriše da bi klubovima trebalo dozvoliti veći broj stranaca.

“Trenutno se suočavamo sa deficitom kvalitetnih igrača u čitavom regionu. Takođe, tržište je prilično poremećeno zbog različitih finansijskih mogucnosti naših i klubova u okruženju. Manji klub bi mogao da oformi kvalitetan sastav jedino ako angažuje fudbalera iz Azije, Afrike i drugih sličnih područja. Povećanje broja stranaca može da doprinese većoj konkurenciji, samim tim i kvalitetu takmičenja u Super ligi Srbije. Na ovaj način želimo da doprinesemo javnoj raspravi i debati, čiji je krajnji cilj unapređenje kvaliteta domaćeg fudbala”, zaključili su Novopazarci.

M. Minić

The post FK Novi Pazar o strancima, bonusima, dvojnim registracijama… appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

The post FK Novi Pazar o strancima, bonusima, dvojnim registracijama… appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO