Francuzi zainteresovani za privatizaciju Er Srbije

Ambasadorka Francuske u Beogradu, Kristin Moro, izjavila je da je francuska avio kompanija zainetersovana za otkup državnog dela vlasništva u Er Srbiji.

Privatizacioni savetnik, koji bi tek trebalo da se izabere, predložiće krajem ove ili početkom naredne godine, modele privatizacije Er Srbije koji najviše odgovaraju državi Srbiji, saopšteno je nakon jučerašnjeg sastanka ambasadorke Moro sa ministarkom saobraćaja Zoranom Mihajlović.

Mihajlović je pozdravila interesovanje za privatizaciju profitabilnog srpskog avio prevoznika i poručila da će se nakon preporuke konsultantske kuće znati više detalja koji će opredeliti ovaj planirani međunarodni tender.

“To mora da bude međunarodno proznata konsultantska kuća sa iskustvom na ovakvim poslovima“, poručila je Mihajlović i dodala da Srbija i Francuska imaju puno potencijala zajedničke saradnje koje mogu da razvijaju.

Moro je na sastanku sa ministarkom Mihajlović predstavila novog ekonomskog savetnika ambasade Žan Pjer Gastoa koji će se baviti poboljšanjem ekonomskih odnosa dve zemlje.

Podsetimo, avio kompanija Etihad iz UAE ima 49 odsto vlasništva u Er Srbiji, dok preostalih 51 odsto vlasništva ima Vlada Srbije.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO