Husein Memić (SDP) stari-novi ministar turizma i omladine

Husein Memić će i u novoj Vladi Srbije ostati ministar turizma i omladine i to će mu biti drugi mandat. Memić će sa 41 godinom biti jedan od mlađih članova vlade koja će imati ukupno 31 ministra.

Rođen je 1983. godine u Novom Pazaru, gde je završio osnovnu i srednju školu. Zvanje diplomirani profesor fizičke kulture stekao je na Univerzitetu u Prištini. Master u oblasti turizma i hotelijerstva postao je na Alfa univerzitetu u Beogradu.

Aktuelni je potpredsednik Sandžačke demokratske partije čiji je lider Rasim Ljajić i bivši predsednik Gradskog odbora SDP-a.

Od 2008. do 2012. godine Memić je radio kao stručni saradnik za sport i rekreativni turizam u Turističkoj organizaciji Novi Pazar. Licencirani je turistički vodič pri Ministarstvu ekonomije Republike Srbije od 2010. godine. Od 2008. do 2012. godine obavljao je funkciju člana Upravnog odbora Turističke organizacije Novi Pazar.

Organizator je brojnih manifestacija u oblasti sporta i član organizacionog tima za nastupe na domaćim i inostranim sajmovima turizma.

Od 2012. direktor Kulturnog centra Novi Pazar Dobitnik je nagrade Zadužbina Rodoljuba Nićiforovića za 2018. godinu za doprinos u kulturi, kao i priznanja Kulturni obrazac 2019. godine, koje Ministarstvo kulture i informisanja Vlade Republike Srbije dodeljuje za posvećen rad na korist naše kulture.

Kao dugogodišnji sportista radio je i u Rukometnom klubu Novi Pazar, gde je takođe zabeležio zavidne rezultate.

Aktivno se bavi humanitarnim radom i osnivač je humanitarne organizacije „Otvorena ruka”, koja deluje na području Novog Pazara i regije.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO