GFXBench otkriva specifikacije Huawei P9 telefona, pred njegovo sutrašnje predstavljanje

606

Huawei fanovi širom sveta sutra dobijaju zvanične detalje o Huawei P9 telefonu, na konferenciji za štampu koju organizuje kineska kompanija. Međutim, pre toga, preko procurelih informacija nam stižu specifikacije i benchmark rezultati Huawei P9 telefona. Za curenje ovih informacija zaslužan je GFXBench.

Na GFXBenchu, Huawei P9 je izlistan sa 5.2-inčnim ekranom, uz 1920 x 1080p rezoluciju. Procesor koji pokreće telefon je Huawei Kirin 955 HiSilicon osmojezgarni čip, sa četiri ARM Cortex-A53 jezgra i četiri ARM Cortex-A72 jezgra. Najbrže od ovih jezgara ima radni takt od 2.5GHz. pomenuti procesor je uparen sa Mali-T880 GPU-om i 3GB RAM-a. Interni skladišni prostor je kapaciteta 32GB. Kruže glasine da bi mogla postojati i verzija sa 4GB RAM-a i 64GB prostora, ali ovo ćemo saznati sutra.

Jedna od glavnih karakteristika Huawei P9 telefona će biti kamera. Huawei je nedavno potvrdio da je kamera uređaja kreirana u saradnji sa kompanijom Leica. Prema svemu sudeći, u pitanju je neka vrsta dual kamere. Očekuje se da će telefon podržavati 4K video, a tu je i 8MP prednja kamera. Ostale karakteristike uključuju Gigabit WiFi, Bluetooth i NFC. operativni sistem je Android Marshmallow, a sve napaja baterija od 2900mAh. Huawei P9 je već izlistan na nekim evropskim sajtovima, po ceni od 600 evra.

Da li će se sve navedene informacije i obistiniti, saznaćemo tokom sutrašnje zvanične prezentacije Huawei P9 telefona.

Izvor: SlashGear