GIK odbacila neosnovane prigovore i zahteve opozicije

Gradska izborna komisija zasedala je danas. Predsednik GIK-a Radoslav Milić objasnio je koje su tačke dnevnog reda razmatrane tokom današnje sednice.

“Većinom su to bili prigovori od strane tri opozicione liste kojim su tražili poništavanje izbora, novi pregled materijala i tako dalje. I bila je jedna tačka koja se odnosila na usvajanje izmena u preliminarnim rezultatima do kojih smo došli tako što smo kao izborna komisija formirali, pre dva dana komisiju koja je pregledala,  zakonom dozvoljenih 15 odsto džakova. Oni su to pregledali i ustanovili smo da postoje neznatna neslaganja sa brojem koji je objavljen i onda naravno to može da se ispravi na osnovu tih zapisnika koji su sutradan usvojeni”- izjavio je Milić.

On je dodao i da su imali tačku dnevnog reda na kojoj su usvojili  te zapisnike, a nakon toga su imali nekoliko zahteva koji se u principu odnose na istu stvar.

“Dakle, ponovno prebrojavanje svih glasova i pregled materijala i neki prigovori na prisustvo određenih lica za koje je opozicija smatrala da nisu imali pravo prisustva. Međutim, ništa od toga nije ono što može da utiče na taj izborni proces, niti na rezultat, što je najvažnije, na krajni rezultat, tako da je izborna komisija u većini slučajeva, dakle, većinom glasova, u svim slučajima, donela odluku kojim se ti prigovori odbacuju”- rekao je Milić.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO