Godinu dana kućnog zatvora zbog nepružanja pomoći M.Z.

Foto:E.Ćorović Osnovni sud u Novom Pazaru osudio je S. Ć. (59) na godinu dana kućnog zatvora zbog nepružanja pomoći M. Z. (15) koju je u naselju Mur na pešačkom prelazu automobilom udario B. H. (18).

S. Ć. je na suđenju priznao krivicu i izrazio kajanje, pa ga je sud proglasio krivim za izvršenje krivičnog dela nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi.

Kaznu će izdržavati uz primenu elektronskog nadzora (nanogice).

Sud je utvrdio da je S. Ć. 12. decembra prošle godine, prednjim delom kombija prešao preko tela devojčice, koju je pre toga, dok je prelazila ulicu, B. H . udario automobilom i odbacio nekoliko metara. Nakon toga, Sabit Ć. je izašao iz kombija, pogledao u pravcu devojčice i nepruživši joj pomoć se vratio u svoje vozilo i nastavio put.

Ocenjujući njegov postupak Sud je utvrdio da je Sabit Ć. pokazao “visok stepen nehumanosti”, ali je uvažio i argumente njegovog branioca pa je, kao olakšavajuće okolnosti, prihvatio to što je priznao krivicu, pokazao iskreno kajanje, što je neosuđivan, porodičan čovek na pragu sedme decenije, ali i to što se nakon tog događaja i stresa koji je doživeo, razboleo.

Kako je u pitanju prvostepena presuda, pravo žalbe Višem sudu u Novom Pazaru imaju branilac okrivljenog i Osnovno javno tužilaštvo.

Podsećamo da je Viši sud u Novom Pazaru početkom avgusta osudio B. H. na dve godine maloletničkog zatvora zbog toga što je automobilom udario i usmrtio Melisu.

On je proglašen krivim jer je, upravljajući “golfom” sa probnom vozačkom dozvolom, na pešačkom prelazu u naselju Mur, udario devojčicu koja je od zadobijenih povreda preminula.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO