Gradonačelnik Biševac i konzul-gerant Užičanin o unapređenju saradnje

Gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac, sastao se danas sa konzul-gerantom Generalnog konzulata Bosne i Hercegovine u Novom Pazaru, Selmom Užičanin. Na sastanku su razmatrani značaj formiranja Generalnog konzulata za građane Novog Pazara i Bosne i Hercegovine, kao i unapređenje saradnje između ovog regiona i susedne države.

Formiranje Generalnog konzulata ocenjuje se kao ključan korak ka jačanju veza između Novog Pazara i Bosne i Hercegovine. Konzul-gerant Užičanin istakla je da će konzulat pružiti brojne benefite građanima, olakšavajući im pristup konzularnim uslugama i informacijama.

Gradonačelnik Biševac naglasio je važnost institucionalnog povezivanja u interesu građana.

“Ovaj konzulat predstavlja most između naših zajednica, koji će doprineti boljoj koordinaciji i saradnji na svim nivoima. Naši građani će sada imati bolji pristup potrebnim uslugama, što će dodatno osnažiti veze između Novog Pazara i Bosne i Hercegovine,” rekao je Biševac.

Tokom sastanka, diskutovano je i o mogućnostima za unapređenje ekonomske i kulturne saradnje. Oba zvaničnika izrazila su optimizam u vezi sa budućim projektima koji će doprineti razvoju regiona i poboljšanju života građana.

Formiranje Generalnog konzulata Bosne i Hercegovine u Novom Pazaru i dalje će biti važan korak ka jačanju međusobne saradnje i prijateljskih odnosa između dve zajednice, zaključeno je na današnjem sastanku.

AI

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO