Gudžević – I dalje smo pri stavu da zajedno učestvujemo u radu vijeća

Novi Pazar – Lista “Za bošnjačko jedinstvo – dr Sulejman Ugljanin” i dalje stoji pri svojim stavovima da u radu budućeg saziva Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV) treba da učestvuju i većnici sa liste “Za Bošnjake, Sandžak i muftiju”, iako su ih oni optužili za izbornu kradju u Tutinu.

Portparol liste “Za bošnjačko jedinstvo” Edin Gudžević rekao je radiju Sto plus da očekuje da će BNV veoma brzo biti formirano i da će u njegovom radu učestvovati obe liste.

“Kao što smo govorili i tokom predizborne kampanje, želimo da obe liste daju doprinos funkcionisanju budućeg Veća, bez obzira ko osvoji više glasova. Samo tako se može postići jedinstvo i omogućiti da BNV radi u interesu svih Bošnjaka”, rekao je Gudžević.

Podsećamo da je nosilac liste “Za Bošnjake, Sandžak i muftiju” Jahja Ferhatović sinoć proglasio pobedu i zatražio od Republičke izborne komisije (RIK) da poništi rezultate glasanja u Tutinu, gde je ubedljivo trijumfovala Ugljaninova lista.

“Opština Tutin je civilizacijska izborna mrlja koja se mora očistiti. Mi ne priznajemo te rezultate, tražimo da se ponište i osiguraju uslovi za normalno sprovodjenje izbornog procesa u Tutinu”, rekao je Ferhatović.

Prema preliminarnim rezultatima Centra za slobodne izbore i demokratiju (CESID) u šest sandžačkih opština za listu “Bošnjačko jedinstvo – dr Sulejman Ugljanin” glasalo je 55 odsto Bošnjaka, dok je lista“Za Bošnjake, Sandžak i muftiju” osvojila 44, 50 odsto glasova.

Ugljaninova lista trijumfovala je u Tutinu, Priboju i Sjenici, dok je lista koju predvodi Ferhatović najviše glasova dobila u Novom Pazaru, Novoj Varoši i Prijepolju.

Na izborima za BNV glasalo 37 odsto Bošnjaka, dok će izbori biti ponovljeni na dva biračka mesta u Tutinu i jednom u Novom Pazaru, na kojima pravo glasa ima oko 3.200 glasača.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO