Hadžinica iz Tutina, Hatka Adilović bedel za Atifu Bajrović

Hadžinica iz Tutina, Hatka Adilović bedel za Atifu Bajrović, preselila na Ahiret tokom tavafa ispred Kabe u Mekki, Inna lillahi, we inna ilejhi radži’un, svi smo Allahovi i Njemu se vraćamo.

44444
Hatka

Allahovim emrom, naša hadžinica, Adilović Hatka svoju plemenitu, čistu dušu Gospodaru je vratila pokraj Kabe u Meki.

Sinoć, čineći umranski tavaf na samo par metara od hadžerul-esveda, učeći tekbire, melek smrti je uzeo njenu plemenitu i čistu dušu.

Onaj ko preseli na putu da obavi hadž, i prilikom obavljanja obreda hadža, ima status šehida.

Molimo Premilosnog Gospodara da hadžinici Hatki podari najljepše mjesto u džennetu, da je proživi u društvu šehida i poslanika, a da porodici podari sabur.

Dženazu namaz, klanjat će više miliona hadžija u časnoj Kabi, nakon administrativnih procedura.

Džabir, r.a., prenosi da je Allahov Poslanik, sallallahu ‘alejhi ve selleme, rekao: “Svaki će čovjek biti proživljen u stanju u kome je i preselio.” (Muslim) Hadž je odziv na Allahov poziv, hadž je odziv na dovu Ibrahima alejhi selam, hadž je kruna ibadeta i blago onome ko svojim srcem čuje i odazove se.

Muslimani ovih prostora su radosni i ponosni što i ove godine, među milione drugih, ima i naših hadžija koji će Allahu za sebe i nas doviti.

Allah, Plemeniti naš Gospodar i Stvoritelj nas je stvorio i odredio koliko ćemo na dunjaluku živjeti, a kada i gdje ćemo se Njemu vratiti.

izvor:Bosnjak ks

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO