HK “Raška” nije prodata ni u trećem pokušaju

Imovina Holding kompanije “Raška” iz Novog Pazara nije prodata ni u trećem pokušaju jer nije bilo zainteresovanih kupaca iako je cena u odnosu na prethodnu prodaju smanjena za 60 miliona dinara, saopšteno je na sajtu Agencije za privatizaciju.

Imovina “Raške”, koja je u stečaju od 2013. godine, bila je podeljena u tri celine, a na prodaju se nudila po početnoj ceni od oko 260 miliona dinara, odnosno preko 2,1 milion evra.

Među objektima koji su tražili kupca je i upravna zgrada ovog preduzeća u kojoj se sada nalazi Internacionalni univerzitet.

Ova zgrada površine 1.042 kvadrata nalazi se u prvoj imovinskoj celini i nudila se na prodaju po ceni od 52 miliona dinara.

Internacionalni univerzitet u tom objektu radi od 2002. godine, a predsednik ove visokoškolske ustanove Muamer Zukorlić ranije je objašnjavao da je zgrada prešla u njihovo vlasništvo na osnovu pozajmice koja je data tadašnjem tekstilnom kombinatu “Raška”.
Nakon raspisivanja oglasa o prodaji ove zgrade, predsednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji Mevlud Dudić zatražio je od Vlade Srbije da zaustavi, kako je naglasio, nezakonitu privatizaciju objekata koji se nalaze na zemljištu te verske zajednice.

Osim upravne zgrade, u sklopu prve celine na prodaju je bila i nelegalno izgrađena pomoćna zgrada površine 17 kvadrata.

Pamučna predionica, hladnjača, magacin, laboratorija, stara upravna i ostale zgrade, oprema i neregistrovana, neispravna vozila nudile su se u sklopu druge celine i to po početnoj ceni od 208 miliona dinara.

Na prodaju je bilo ponuđeno i 14 tona gvožđa i pocinkovanog lima po ceni od devet dinara po kilogramu.

Podsećamo, u prvom pozivu za prodaju imovine bivšeg giganta ovdašnje privrede prodata je samo zgrada bez određene namene (svlačionica) površine 87 kvadrata i to za 600.000 dinara.

Ovu svlačionicu kod viskozne predionice kupio je Novopazarac Edin Pluncević, vlasnik SOTR “Moda Pelle” koja se bavi trgovinom i proizvodnjom obuće i predmeta od kože.

Vrednost ovog objekta procenjena je na preko milion dinara, početna cena prilikom prodaje bila je nešto veća od 500.000, a Pluncevićeva ponuda od 600.000 dinara bila je jedina.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO