Islamska država preuzela odgovornost za napade

U seriji napada u Bagdadu, uključujući tri u razmaku kraćem od deset minuta, poginule 24 osobe, a 75 je ranjeno.

Pripadnici grupe Islamska država, donedavno Islamska država Irak i Levant (ISIL), preuzeli su u nedjelju odgovornost za seriju bombaških napada u iračkoj prijestolnici Bagdadu, navodeći da je njihova “bagdadska ćelija” pomogla da se izvedu ti napadi.

U sedam različitih eksplozija u šest uglavnom šiitskih područja Bagdada poginulo je najmanje 24 ljudi, a Islamska država tvrdi da su njeni pripadnici odgovorni za četiri ekplozije – dva samoubilačka napada i dva napada automobilom bombom, prenosi AFP.

Islamska država je sunitska grupa koja kontrolira veliki dio sjevernog i zapadnog dijela Iraka od ofenzive koja je počela 9. lipnja, a često izvodi napade u Bagdadu.

Autobombom na kontrolni punkt

U seriji napada u Bagdadu, uključujući tri u razmaku kraćem od deset minuta, jučer su poginule 24 osobe, a 75 je ranjeno, priopćila je Iračka policija.

Ti napadi spadaju među najveće otkad su pobunjenici predvođeni naoružanom grupom Islamska država krenuli u ofenzivu i zauzeli drugi najveći irački grad Mosul na sjeveru zemlje, prenio je AP.

Najsmrtonosniji napad je izveden u šiitskoj četvrti Abu Dashir, kada su napadači samoubojice automobilom punim eksploziva udarili u kontrolni punkt, ubivši najmanje devetero ljudi, od kojih četiri policajca, te ranivši 19.

Nešto kasnije su tri automobila bombe u roku deset minuta eksplodirala u četvrtima Bayaa, Jihad i Khazimiya. U ta tri napada poginulo je 15, a ranjeno 45 ljudi.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO