Istanbul: Ljajić specijalni gost Islamske konferencije! Danas razgovarao sa Erdoganom

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić sastao se danas u Istanbulu sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom, na marginama sednice Komiteta za ekonomsku i trgovinsku saradnju Organizacije islamske konferencije.

Erdogan je tom prilikom istakao da će svi projekti o kojima se razgovaralo tokom njegove poslednje posete Srbiji biti realizovani u predviđenim rokovima.

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić je rekao da su odnosi Srbije i Turske podignuti na nivo strateškog partnerstva zahvaljujući odnosima između predsednika dve zemlje Vučića i Erdogana i naporima koje oni ulažu da se prošire oblasti i sektori saradnje između Beograda i Ankare.

Ljajić je na marginama Komiteta za ekonomsku i trgovinsku saradnju OIK razgovarao i sa ministrima Malezije, Obale Slonovače, Saudijske Arabije i Tadžikistana.

Predviđeno je da tokom zasedanja pomenutog komiteta Ljajić obavi niz susreta na marginama sa visokim zvaničnicima država članica OIK.

Inače, Organizaciju islamske konferencije (OIK) čini 56 država, a s obzirom na to da Republika Srbija nije ni član ni posmatrač u ovoj međunarodnoj organizaciji, učešće potpredsednika Vlade Rasima Ljajića na zasedanju Komiteta za ekonomsku i trgovinsku saradnju OIK ima poseban značaj.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO