Istorijska poseta: Princ Salman iz Saudijske Arabije dolazi u Srbiju na poziv Rasima Ljajića!

Princ Saudijske Arabije Sultan bin Salman bin Abdulaziz Al Saud, boraviće u zvaničnoj poseti Srbiji od danas do 5. novembra, saopšteno je iz Vlade Srbije.

On će sa ministrom trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasimom Ljajićem, na čiji poziv dolazi u Beograd, potpisati Memorandum o saradnji u oblasti turizma, što će biti prvi međudržavni sporazum Srbije i Saudijske Arabije.
Princ Sultan bin Salman bin Abdulaziz Al Saud sastaće se i sa premijerom i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i Tomislavom Nikolićem.
Dolazak princa Sultana bin Salmana bin Abdulaziza Al Sauda, sina saudijskog kralja Salmana bin Abdulaziza, prva je zvanična poseta jednog od saudijskih državnika Srbiji od uspostavljanja diplomatskih odnosa dve države.
To je ujedno i prva poseta nekog od zvaničnika iz Saudijske Arabije Srbiji još od 1989. godine, kada je saudijski ministar spoljnih poslova Saud Al Fejsal učestvovao na Samitu nesvrstanih u Beogradu.
Kako je najavljeno, saudijski princ koji je i predsednik Visokog saveta za turizam i kulturnu baštinu Saudijske Arabije, na lični zahtev će obići i najvažnije kulturno–istorijske spomenike Beograda.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO