“IT za žene”: Novi Pazar pokreće besplatan program obuke za izradu prodajnog web sajta i elektronski marketing

Novi Pazar je domaćin početku ambicioznog programa “IT za žene – izrada prodajnog web sajta i elektronski marketing”, koji je zvanično započeo i trajaće naredna tri meseca. Ovaj program je rezultat zajedničkih napora Centra NIT i Saveta za rodnu ravnopravnost i jednake mogućnosti, dok finansijsku podršku pruža Grad Novi Pazar. Cilj je ekonomsko osnaživanje žena u lokalnoj zajednici kroz sticanje veština u oblasti informacionih tehnologija.

Interesovanje za program je premašilo sva očekivanja – za manje od dva dana, čak 58 kandidatkinja se prijavilo za učešće. Zbog velikog odziva, organizatori su formirali dve grupe polaznica, sa posebnim fokusom na žene starije od 35 godina.

Program obuke je potpuno besplatan, a polaznice će imati priliku da nauče kako da kreiraju i održavaju prodajne web sajtove, kao i da savladaju osnove elektronskog marketinga. Kroz teorijsku i praktičnu obuku, učesnice će biti osposobljene da pokrenu i unaprede sopstvene online poslove, čime će doprineti ne samo svojoj finansijskoj nezavisnosti, već i ekonomskom razvoju cele zajednice.

Organizatori se nadaju da će ovaj program poslužiti kao odskočna daska za učesnice, te da će inspirisati i druge žene da istraže mogućnosti koje nudi digitalna ekonomija. Pored toga, ovakvi programi su važan korak ka smanjenju rodne nejednakosti u sektoru informacionih tehnologija, koji je tradicionalno bio muški orijentisan.

Zaključak je jasan: inicijative poput “IT za žene” su od suštinske važnosti za kreiranje inkluzivnijeg i ekonomski održivog društva u Novom Pazaru i šire.

indeksonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO